Πολιτική

Χριστοφιλοπούλου: Οι υπαίτιοι για την τραγωδία στο Μάτι θα βρεθούν;

Για μεγάλες ευθύνες από την κυβέρνηση που οδήγησαν στην τραγωδία στο Μάτι μίλησε η Έυη Χριστοφιλοπούλου.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου με αφορμή την έκθεση της Ανεξάρτητης Επιτροπής για την τραγωδία στο Μάτι αξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει πως “το Κίνημα Αλλαγής ανέδειξε από την πρώτη στιγμή την παντελή έλλειψη ενιαίου εθνικού σχεδίου και τα τεράστια κενά στην πολιτική προστασία. Η Έκθεση της Ανεξάρτητης Επιτροπής επιβεβαιώνει την πολυδιάσπαση, τις επικαλύψεις αρμοδιοτήτων, και την έλλειψη προετοιμασίας και εκπαίδευσης”.

“Ούτε η Έκθεση όμως, ούτε η Κυβέρνηση, λένε το παραμικρό για τις ευθύνες που οδήγησαν στην ανείπωτη τραγωδία του περασμένου καλοκαιριού. Οι συγγενείς των 100 θυμάτων και οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν απαιτούν, ευλόγως, οι ευθύνες να εντοπιστούν αρμοδίως και να αποδοθούν”, τονίζει η κ. Χριστοφιλοπούλου.

“Οι εκθέσεις και οι διαπιστώσεις τους είναι χρήσιμες, αρκεί να μην χρησιμοποιούνται από τους κυβερνώντες για να κουκουλώσουν τις ευθύνες τους. Όλη η ελληνική κοινωνία περιμένει η Πολιτεία, να ομολογήσει τα λάθη της και κυρίως να διδαχθεί από αυτά για να μην επαναληφθούν.

Οι υπαίτιοι για την τραγωδία στο Μάτι θα βρεθούν;”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν χαρίζει τη δυναμική που καταγράφει – Τι ισχύει για τη συνεργασία με Κασσελάκη
Τα στελέχη του Κινήματος Δημοκρατίας σημειώνουν ότι δεν πρόκειται για εκλογική συνεργασία, ευελπιστούν ωστόσο ότι μέσα από αυτή την κίνηση θα προκύψει η δημιουργία ενός «αλλού πόλου»
Ο Στέφανος Κασσελάκης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Τo αίτημα Μητσοτάκη στη Μελόνι για σύγχρονα τρένα από τη Hellenic Train και το «καμπανάκι» για την αμυντική συνεργασία της με τον Ερντογάν
Στη Ρώμη σήμερα ο Μητσοτάκης - Η ατζέντα της συνάντησης με την Ιταλίδα ομόλογό του - Αδειάζει η «κλεψύδρα» για τη σύσταση Προανακριτικής
Κυριάκος Μητσοτάκης με Τζόρτζια Μελόνι 1
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο 5