Κόσμος

Βενεζουέλα: Συνάντηση Μαδούρο – Τραμπ ζητά ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας

Μια συνάντηση ανάμεσα στο Νικολάς Μαδούρο και τον Ντόναλντ Τραμπ ζητά ο υπουργός εξωτερικών στη Βενεζουέλα για την επίλυση του προβλήματος.

Η πρόταση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στον ΟΗΕ και σε μια προσπάθεια να μπει ένα τέλος στην κρίση στη Βενεζουέλα, ενώ οι υπουργοί εξωτερικών της Κίνας και της Ρωσίας εμφανίστηκαν αντίθετοι σε οποιαδήποτε δράση στη Βενεζουέλα.

 

Σε ομιλία του ενώπιον του Συμβουλίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων στη Γενεύη, ο υπουργός Εξωτερικών από τη Βενεζουέλα, Χόρχε Αρεάσα δήλωσε πως ο Μαδούρο είναι «έτοιμος για διάλογο ακόμη και με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Γιατί όχι μια συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο Τραμπ και τον πρόεδρο Μαδούρο;».

Πριν από αυτό είχε καταγγείλει την “αμερικανική επίθεση” εναντίον της χώρας του, καθώς και τον οικονομικό αποκλεισμό της καθώς και το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων της Βενεζουέλας στο εξωτερικών.

«Αυτά τα χρήματα ανήκουν στη Βενεζουέλα και στον λαό της.Τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται δύσκολα. Το Συμβούλιο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων οφείλει να υψώσει τη φωνή του εναντίον αυτού του αποκλεισμού», δήλωσε.

Ο Αρεάσα κατηγόρησε και πάλι τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι θέλουν να καταλάβουν τη Βενεζουέλα με πρόσχημα τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Η ανθρωπιστική κρίση χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για μια στρατιωτική επέμβαση. Όμως «φθάνει πια μ’ αυτή την επίθεση. Προτείνουμε μια οδό για τον διάλογο», πρόσθεσε.

Αυτό υποστήριξε και ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ από την Κίνα τονίζοντας πως “εργαζόμαστε με όλες τις χώρες που ανησυχούν όσο κι εμείς για το σενάριο μιας στρατιωτικής ανάμιξης. Πιστεύω πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να ακούσουν τι σκέπτονται οι χώρες της περιοχής».

Η Κίνα είναι και αυτή αντίθετη σε οποιαδήποτε ανάμιξη ξένου παράγοντα στη Βενεζουέλα, με τον υπουργό εξωτερικών, Ουάνγκ Γι να κάνει λόγο για εσωτερικό πρόβλημα της χώρας που θα το λύσει μόνη της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Παρέμεινε εγκλωβισμένος πίσω από καταρράκτη της Καλιφόρνια για 2 ημέρες: Δείτε βίντεο από τη δραματική διάσωσή του
Το ερμητικό νερό έσπασε το σχοινί του 46χρονου με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί σε σπηλιά πίσω από τον καταρράκτη - «Πρόκειται για εκπληκτική ιστορία επιβίωσης»
Καταρράκτης
Στις 20:00 η συνάντηση Τραμπ με Ζελένσκι - Το πρόγραμμα των σημερινών συναντήσεων στον Λευκό Οίκο
Ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντήσει κατ' ιδίαν τον Ζελένσκι και στη συνέχεια θα συνομιλήσει με τους Ευρωπαίους ηγέτες που συνόδευσαν τον Ουκρανό πρόεδρο στην Ουάσινγκτον
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Γιατί ο Πούτιν έχει «εμμονή» με το Ντονμπάς: Ο ρόλος της περιοχής στον τερματισμό του πολέμου και το όραμα του Ρώσου
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσπαθεί να ελέγξει το Ντονμπάς από το 2014 - Η περιοχή υπήρξε το πεδίο των πιο αιματηρών μαχών του πολέμου και αποτελεί το κύριο επίκεντρο της επίθεσης της Ρωσίας
Βλάντιμιρ Πούτιν 2
Τραμπ πριν τη συνάντηση με Ζελένκι και Ευρωπαίους: «Δεν πρόκειται να ανακτηθεί η Κριμαία ούτε να μπει η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ»
Στις 20:00 η συνάντηση των 2 ηγετών - Τι ώρα θα ξεκινήσει η σύνοδος με τους Ευρωπαίους ηγέτες - Η πρώτη ανάρτηση του Ζελένσκι αφού έφτασε στις ΗΠΑ
Ντόναλντ Τραμπ / Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
5
Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ στο πλευρό του Ζελένσκι: Οι ελπίδες, οι πιέσεις και τα διαπραγματευτικά «όπλα» στη συνάντηση με τον Τραμπ
Ο Ζελένσκι αναμένεται να δεχτεί πιέσεις από τον Τραμπ να αποδεχτεί τη συμφωνία που πρότεινε ο Βλαντιμίρ Πούτιν την Παρασκευή κατά τη συνάντησή τους στην Αλάσκα
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι 12