Ελλάδα

ΣτΕ: Δικαίωσε οικογένεια αδικοχαμένου φοιτητή σχεδόν 20 χρόνια μετά τον θάνατό του!

Χρειάζεται να διαβάσεις και να ξανά... διαβάσεις την συγκεκριμένη είδηση για να την πιστέψεις. Τουλάχιστον η δικαίωση ήρθε, έστω και αργά με την απόφαση του ΣτΕ. Ο άτυχος φοιτητής είχε βρει τραγικό θάνατο από σφαίρα επιλοχία ενώ περνούσε έξω από το στρατόπεδο, επιστρέφοντας στο σπίτι του. 800.000 ευρώ αποφάσισε το ΣτΕ να πάρει η οικογένειά του. Τι απέγινε ο επιλοχίας.

Απίστευτο και όμως ελληνικό… Μετά από δικαστικό αγώνα σχεδόν 20 ετών, η οικογένεια ενός 22χρονου φοιτητή, ο οποίος έχασε τη ζωή του από σφαίρα επιλοχία του στρατού έξω από το στρατόπεδο Στεφανάκη, στη λεωφόρο Σχιστού στο Σκαραμαγκά, δικαιώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Αποζημίωση – μαμούθ επιδίκασε το ΣτΕ!

Μετά την έκδοση της απόφασης του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας, η οικογένεια του φοιτητή (οι γονείς και τα δύο αδέλφια του) θα λάβει αποζημίωση 800.000 ευρώ, συν τους νόμιμους τόκους.

Με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας απορρίφθηκε η αναίρεση που είχε ασκηθεί από το ελληνικό Δημόσιο κατά της απόφασης του Διοικητικού Εφετείο με την οποία είχε δικαιωθεί η οικογένεια του. Το ελληνικό Δημόσιο στην αίτηση του, η οποία απορρίφθηκε, υποστήριζε ότι το ποσό των 800.000 ευρώ είναι υπέρμετρα υψηλό και αντίθετο στην συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.

Η απόφαση του ΣτΕ αφορά στο περιστατικό που έγινε τον Ιούλιο του 2000 όταν ο νεαρός που επέστρεφε με τη vespa του από την Ελευσίνα στο σπίτι του στη Νίκαια, έχασε τη ζωή του από μια αδέσποτη σφαίρα πολεμικού όπλου, έξω από το στρατόπεδο.

Όπως προκύπτει από τη δικαστική απόφαση, η σφαίρα που βρήκε θανάσιμα τον φοιτητή, ήταν από το όπλο 33χρόνου επιλοχία πυροβολικού της 180 Μοίρας Κατευθυνομένων Βλημάτων ο οποίος εκτελούσε εκείνη τη νύκτα καθήκοντα αξιωματικού υπηρεσίας στρατοπέδου.

Η μοιραία στιγμή…

Ουσιαστικά ο επιλοχίας και ένας συνάδελφός του άκουσαν σφυρίγματα έξω από το στρατόπεδο. Μετά από ώρα πυροβόλησε κρατώντας το όπλο προς την κατεύθυνση του δρόμου, ενώ άρχισε να φωνάζει δυνατά αν υπάρχει κάποιος έξω από το στρατόπεδο. Μόλις σταμάτησε το να πυροβολεί, ακούστηκε από την πλευρά της Λεωφόρου Σχιστού δυνατή κραυγή πόνου, η οποία ήταν από τον 22χρόνο φοιτητή οινολογίας του ΤΕΙ ο οποίος εκείνη την στιγμή περνούσε (σε απόσταση 170 μέτρων) με την vespa του για να πάει σπίτι του.

Από το Αναθεωρητικό Δικαστήριο ο επιλοχίας καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για οπλοχρησία. Μετά την καταδίκη του υποβιβάστηκε σε οπλίτη και απολύθηκε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στο έλεος της κακοκαιρίας Πρέβεζα, Μεσσηνία, Ηλεία και Λέσβος - Κατολισθήσεις, πλημμύρες και ζημιές σε σπίτια και καλλιέργειες
Διακοπή κυκλοφορίας σε αρκετούς δρόμους - Σε συναγερμό το Κατάκολο, έπεσε τοίχος σπιτιού στη Μεσσηνία - Πλημμύρισαν θερμοκήπια στην Πρέβεζα
Σοβαρές ζημιές στους δρόμους της Ηπείρου από την κακοκαιρία
Καταιγίδες και άνεμοι έως 9 μποφόρ σφυροκοπούν την χώρα - Δείτε χάρτες με την πορεία της αφρικανικής σκόνης
Βυθισμένες στην σκόνη, Αττική, ανατολική Στερεά, Κρήτη, Πελοπόννησος, Κυκλάδες και Εύβοια - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει - Απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της Αττικής
Αφρικανική σκόνη
Πώς έγινε το έγκλημα στο Ηράκλειο με θύμα τον 67χρονο – Ο αδελφός του δεν είχε συνειδητοποιήσει πως τον σκότωσε, φωτογραφίες από το σπίτι όπου έγινε το φονικό
Σε κατάσταση μέθης άρπαξε το μαχαίρι και τον χτύπησε σε καρωτίδα και κοιλιά - Ο 67χρονος είχε επιστρέψει πριν από λίγους μήνες στο πατρικό του - Κάτοικοι αναφέρουν πως ο δράστης δημιουργούσε συχνά προβλήματα
Σπίτι 6
Καιρός σήμερα: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια σε πολλές περιοχές της χώρας – Στα 9 μποφόρ οι άνεμοι στο Αιγαίο
Η θερμοκρασία θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 17 με 20 βαθμούς και τοπικά στην Κρήτη τους 22 με 23 βαθμούς, αλλά στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου
καιρός