Πολιτική

Νέα Δημοκρατία: Επιστροφή στα… προεκλογικά βάσανα με Πολάκη στο «μενού»

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την πρόταση μομφής της ΝΔ κατά του Παύλου Πολάκη. O Κυριάκος Μητσοτάκης θα κρατήσει την… υπόσχεσή του κι αμέσως μόλις ανοίξει η Βουλή μετά τις διακοπές του Πάσχα – δηλαδή την ερχόμενη Δευτέρα – θα καταθέσει την πρόταση και θα ξεκινήσει η τριήμερη διαδικασία που θα καταλήξει με την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, όπως έχει προαναγγείλει ότι θα πράξει ο Αλέξης Τσίπρας.

Έτσι, 25 μέρες πριν από την τριπλή εκλογική αναμέτρηση (δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές), στην οποία η ΝΔ έχει βάλει ψηλά τον πήχη κι έχει δώσει δημοψηφισματικό χαρακτήρα, η πρώτη μεγάλη πολιτική μάχη Τσίπρα-Μητσοτάκη αναμένεται να δοθεί στη Βουλή. Και μάλιστα, με την επιλογή ν’ ανήκει στον πρόεδρο της ΝΔ.

[read4more]

Για ποιο λόγο; Διότι πολύ απλά, η επίθεση του κ. Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τη ΝΔ. Ήταν μία επίθεση ενάντια στο λαϊκό αίσθημα και κυρίως αποκαλύφθηκε πως με την πλήρη κάλυψη που παρείχε στον υπουργό του ο πρωθυπουργός και την απόφασή του να μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης τη διαδικασία για την μομφή κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας ο κ. Τσίπρας έδειξε τις πραγματικές του προθέσεις στο δρόμο προς τις κάλπες. Ως κίνηση με ανάλογο συμβολισμό, άλλωστε, ερμηνεύεται και η απόφαση του κ. Τσίπρα να περάσει μαζί με τον κ. Πολάκη τις πασχαλινές του διακοπές στην Κρήτη.

Ο κ. Μητσοτάκης, από την πλευρά του, συνεχίζει τις περιοδείες, αλλά και τις επισκέψεις σε χώρους όπου ξεδιπλώνει το θεματικό πρόγραμμα της ΝΔ. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η χθεσινή επίσκεψή του στο Μερόπειο Ίδρυμα και τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων που λειτουργεί σ’ αυτό, καθώς αποκάλυψε το πρόγραμμα της ΝΔ για την τρίτη ηλικία.

Το πρόγραμμα αυτό έχει οκτώ βασικούς άξονες-δράσεις, όπως η ενίσχυση του εισοδήματος των ηλικιωμένων, η κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων για συγκεκριμένες ομάδες ασθενών, η ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», οι στοχευμένες δράσεις για τις ανάγκες φροντίδας των ηλικιωμένων, το πρόγραμμα εκπαίδευσης κι ενημέρωσης στα σχολεία, η στήριξη των δομών μακροχρόνιας φροντίδας κτλ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τέμπη: Τον Δεκέμβριο οι απολογίες Τριαντόπουλου, Αγοραστού και των υπολοίπων 6 κατηγορουμένων για το «μπάζωμα»
Αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις για λάθη και παραλείψεις στο σημείο της τραγωδίας, τις κρίσιμες πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα να αλλοιωθεί ο χώρος και να χαθούν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία
Τέμπη
Τελευταία προδημοσίευση για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα - «Υπέγραψα έναν επώδυνο συμβιβασμό, αλλά έθεσα τα θεμέλια για οριστική έξοδο από τα Μνημόνια»
«Το “Μύθοι και Αλήθειες” είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο με ιδιαίτερη σημασία. Η ουσία όσων περιγράφω σε αυτό το κεφάλαιο, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που με παρακίνησαν να γράψω την “Ιθάκη”»
Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα 13
Η ΝΔ εκλέγει την Κυριακή τον «κομματικό στρατό» της με το βλέμμα στο συνέδριο της άνοιξης: Στις κάλπες πάνω από 120.000 πολίτες
Αυτές οι εσωκομματικές εκλογές έχουν και μία ακόμη ιδιαιτερότητα, πραγματοποιούνται σε ένα περιβάλλον μετά τη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά, με ζωηρά τα σενάρια για ίδρυση νέου κόμματος
τα γραφεία της ΝΔ
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ συνάντησε την Λίνα Μενδώνη: Στο επίκεντρο η αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών
Συζητήθηκαν, επίσης, οι τρέχουσες και μελλοντικές συνεργασίες του Υπουργείου Πολιτισμού με κορυφαία μουσεία των ΗΠΑ, όπως το Getty, το MET, το Museum of the Bible και τη National Gallery of Art
Λίνα Μενδώνη και Κίμπερλι Γκιλφόιλ