Πολιτική

Γεννηματά: Έχει θράσος ο Τσίπρας! Θέλαμε το debate, δεν έχουμε ευθύνη που δεν θα γίνει

"Προσχηματικούς" χαρακτήρισε τους λόγους του ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησαν στη ματαίωση του debate των πολιτικών αρχηγών η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha τόνισε πως «ο κ. Τσίπρας έχει μεγάλο θράσος. Θέλαμε το debate, δεν έχουμε ευθύνη που δε θα γίνει».

Αναφορικά με πιθανή μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ ξεκαθάρισε πως «ως υπεύθυνη αντιπολίτευση, το ΚΙΝΑΛ, δεν θα επιτρέψει να μπει η χώρα σε περιπέτειες» και επανέλαβε ότι προτεραιότητα είναι η ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης, η αλλαγή του εκλογικού νόμου και η νέα διαπραγμάτευση με τους εταίρους για το θέμα των πλεονασμάτων και της οικονομικής πολιτικής.

«Επιδιώκουμε την αλλαγή των συσχετισμών, αλλά είμαστε και ρεαλιστές» είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής για να λειτουργήσει «ως αντίβαρο στη συντήρηση της ΝΔ και τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ».

«Θέλουμε τη μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό», είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και επεσήμανε ότι με ισχυρό ΚΙΝΑΛ η αλλαγή του εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής θα είναι πιο εύκολη.

Για τα εθνικά θέματα και κυρίως την τουρκική προκλητικότητα σε Κύπρο και Αιγαίο, η Φώφη Γεννηματά είπε ότι «ο απερχόμενος πρωθυπουργός δεν πρέπει να ζημιώσει τα εθνικά συμφέροντα με άλλες παραχωρήσεις», με βάση και την εμπειρία του «χειρισμού του Σκοπιανού από τον Αλέξη Τσίπρα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Προβλήματα με το καλημέρα στη Βουλή στη συζήτηση για την Προανακριτική - Το χρονόμετρο, οι ενστάσεις και οι εντάσεις
Ένταση από τα... αποδυτήρια με την υποβολή ενστάσεων επί της διαδικασίας για τη σύσταση Προανακριτικής με καταγγελίες και προαναγγελίες αποχωρήσεων
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής
Live η συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής - Οι 14 κάλπες και η μυστική ψηφοφορία
Η συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει με ενστάσεις επί της διαδικασίας με αιχμή τον τρόπο, που αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία από την Διάσκεψη των Προέδρων, να διεξαχθεί η ψηφοφορία ανά πρόταση
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής
«Καζάνι που βράζει» η Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής: Σήμερα η ψηφοφορία για παραπομπή Καραμανλή – Τι θα πει ο Μητσοτάκης
Η ψηφοφορία για τους βουλευτές της ΝΔ έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο η «γαλάζια» πρόταση να μη λάβει τις 154 θετικές ψήφους
Βουλή 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Μειώσαμε την ανεργία στο 8% και δημιουργήσαμε 500.000 νέες θέσεις εργασίας τα τελευταία έξι χρόνια
Ο Πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τίτλο «Χτίζοντας γέφυρες ανάμεσα στο ανθρώπινο δυναμικό και την αγορά εργασίας»
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας στο κέντρο «Ελληνικός Κόσμος»
4