Πολιτική

Γεννηματά: Έχει θράσος ο Τσίπρας! Θέλαμε το debate, δεν έχουμε ευθύνη που δεν θα γίνει

"Προσχηματικούς" χαρακτήρισε τους λόγους του ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησαν στη ματαίωση του debate των πολιτικών αρχηγών η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha τόνισε πως «ο κ. Τσίπρας έχει μεγάλο θράσος. Θέλαμε το debate, δεν έχουμε ευθύνη που δε θα γίνει».

Αναφορικά με πιθανή μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ ξεκαθάρισε πως «ως υπεύθυνη αντιπολίτευση, το ΚΙΝΑΛ, δεν θα επιτρέψει να μπει η χώρα σε περιπέτειες» και επανέλαβε ότι προτεραιότητα είναι η ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης, η αλλαγή του εκλογικού νόμου και η νέα διαπραγμάτευση με τους εταίρους για το θέμα των πλεονασμάτων και της οικονομικής πολιτικής.

«Επιδιώκουμε την αλλαγή των συσχετισμών, αλλά είμαστε και ρεαλιστές» είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής για να λειτουργήσει «ως αντίβαρο στη συντήρηση της ΝΔ και τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ».

«Θέλουμε τη μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό», είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και επεσήμανε ότι με ισχυρό ΚΙΝΑΛ η αλλαγή του εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής θα είναι πιο εύκολη.

Για τα εθνικά θέματα και κυρίως την τουρκική προκλητικότητα σε Κύπρο και Αιγαίο, η Φώφη Γεννηματά είπε ότι «ο απερχόμενος πρωθυπουργός δεν πρέπει να ζημιώσει τα εθνικά συμφέροντα με άλλες παραχωρήσεις», με βάση και την εμπειρία του «χειρισμού του Σκοπιανού από τον Αλέξη Τσίπρα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άκης Σκέρτσος: Παντελώς ανυπόστατο το πρωτοσέλιδο της Εστίας για συναντήσεις μου με τον Γιάννη Στουρνάρα
«Ο κ. Κοττάκης αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι έχει πάρει διαζύγιο από την αλήθεια εξυφαίνοντας ιστορίες επιστημονικής φαντασίας», σχολιάζει, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας
Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος
Μαρινάκης για παγκόσμια μέρα Ελευθερίας του Τύπου: «Προτεραιότητα της κυβέρνησης η ενίσχυση θεσμών, η κατοχύρωση πολυφωνίας και η βελτίωση των ΜΜΕ»
Ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στους τέσσερις άξονες στους οποίους βασίζεται ένα πλέγμα παρεμβάσεων που όπως είπε αλλάζει το τοπίο στα ΜΜΕ, και παρουσίασε αναλυτικά το κυβερνητικό έργο στο χώρο του Τύπου
Ο Παύλος Μαρινάκης 8
Δενδρινού και Βαρβιτσιώτη σε Τσιπρα: Μάλλον δεν έχετε διαβάσει το βιβλίο μας – Δεν συσχετίσαμε ποτέ Πρέσπες με συντάξεις
Οι 2 δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ τονίζουν ότι το ντοκιμαντέρ βασίζεται αποκλειστικά σε επώνυμες μαρτυρίες των πρωταγωνιστών της περιόδου 2015 και όχι σε δημοσιογραφικές κρίσεις
Οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ, Ελένη Βαρβιτσιώτη και Βικτώρια Δενδρινού
18
Δημοσκόπηση Marc: Ακρίβεια και νέα κόμματα αλλάζουν τις ισορροπίες – Μάχη για τη δεύτερη θέση θα δώσουν Τσίπρας και Καρυστιανού
Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης η Βουλή θα μπορούσε να είναι επτακομματική ή ακόμη και εννεακομματική, ανάλογα με τις εξελίξεις των επόμενων μηνών
καλπη 18
Ο Αλέξης Τσίπρας εξηγεί γιατί δεν συμμετείχε στο ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ: Δεν θα νομιμοποιήσω τη δολοφονία χαρακτήρα μου
«Δε μου δίνετε κανένα λόγο να εμπιστευτώ, ούτε στο ελάχιστο, ότι θα έχετε μια αντικειμενική προσέγγιση στα γεγονότα του 2015 και ότι σκοπός σας δεν θα είναι και σήμερα, να επιμείνετε στη συκοφαντία»
Αλέξης Τσίπρας 41