Ελλάδα

Μπαράζ παραβιάσεων πάνω από το Αιγαίο από οπλισμένα τουρκικά F-16

Οι προκλήσεις των Τούρκων στον εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο δεν έχουν τέλος. Συνολικά 14 τουρκικά αεροσκάφη, τα 12 οπλισμένα έκαναν παραβιάσεις.

Τη συνήθη τακτική των παραβιάσεων πάνω από το Αιγαίο έκαναν τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. Συγκεκριμένα 12 οπλισμένα F-16 και 2 τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235 εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσης, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά το ΓΕΕΘΑ.

Καταγράφηκαν 16 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 30 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου, στις οποίες προέβησαν τα τουρκικά F-16.

Σε όλες τις περιπτώσεις των παραβιάσεων τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, ενώ να σημειωθεί ότι σε έξι περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εμπλοκή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βροχερή παραμονή και Χριστούγεννα με μπόρες - Οι περιοχές που θα βραχούν σίγουρα και τριήμερη πρόγνωση
Μάλιστα τα προγνωστικά δείχνουν ακόμη και χιόνια για την Πρωτοχρονιά, με τον Γιάννη Καλλιάνο να τονίζει ωστόσο, ότι έχουμε μπροστά μας πολλές μέρες και τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές στην Αττική και καταιγίδες σε Πελοπόννησο, Κρήτη, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια αφού θα φτάσει στα βόρεια τους 12 με 14 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 15 με 17 και τοπικά στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 18 με 19 βαθμούς
καιρός