Ελλάδα

Τι ώρα θα ανοίγουν τα σχολεία τη νέα σχολική χρονιά

Δεν θα προχωρήσουν οι αλλαγές στα σχολεία και θα ανοίγουν κανονικά στις 8.15 το πρωί από τη νέα σχολική χρονιά. Την είδηση επιβεβαίωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Τα αλλάζει όλα η Νίκη Κεραμέως αναφορικά με τις εξαγγελίες του πρώην υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και τα σχολεία θα ανοίγουν και τη νέα χρονιά στις 8.15 αντί για τις 9 που είχε ανακοινωθεί.

«Δεν θα αλλάξει τίποτα στο ωράριο λειτουργιάς των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων και θα ανοίγουν κανονικά στις 8.15 το πρωί», δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας πως «Το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί άμεσα».

Η υπουργός Παιδείας τόνισε πως θα προσληφθούν κανονικά οι 4,5 χιλιάδες εκπαιδευτικοί για τα σχολεία ειδικής αγωγής και το σύστημα των εξετάσεων για τα πανεπιστήμια δεν θα αλλάξει για την επομένη χρόνια.

Σχετικά με την Νομική Σχολή στην Πάτρα η κ. Κεραμέως διευκρίνισε ότι «Δεν πρόκειται να ιδρυθεί η τετάρτη Νομική Σχολή στην Πάτρα, γιατί υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι δικηγόροι, η χώρα δεν χρειάζεται άλλους άνεργους δικηγόρους. Είναι αδιανόητο να έχουμε υψηλή νεανική ανεργία και επιχειρήσεις να μη βρίσκουν νέους με ειδικές δεξιότητες και να μην βρίσκουν».

«Μου ήρθε προχθές μια από τις πρώτες αποφάσεις για υπογραφή, ήταν έγκριση για εκδρομή κάποιων παιδιών που θελαν να πάνε σε μια Ολυμπιάδα» σχολίασε η υπουργός.

Αναφορικά με τα θρησκευτικά είπε ότι «υπάρχουν δυο αποφάσεις του ΣτΕ έχουν κρίνει το πρόγραμμα σπουδών για τα θρησκευτικά αντισυνταγματικό πρόθεσή μας είναι να συμμορφωθούμε απόλυτα στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης , αλλά παράλληλα στοχεύουμε να κάνουμε το μάθημα πιο ελκυστικό για τους μαθητές… Και δεν είναι μόνο αυτό».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βορίζια: «Έστησαν καρτέρι στο παιδί μου και τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ», λέει η μητέρα του 39χρονου Φανούρη Καργάκη
Η μητέρα αποκάλυψε πως πέρυσι μέλη της άλλης οικογένειας είχαν μαχαιρώσει τον εγγονό της - «Δεν βάλαμε εμείς τη βόμβα στο σπίτι τους, απαιτώ να φύγουν από το χωριό»
Ο Φανούρης Καργάκης που έπεσε νεκρός από τους πυροβολισμούς
10
Έφοδος στις φυλακές Αλικαρνασσού για το μακελειό στα Βορίζια: Εκεί κρατούνται συγγενείς του 39χρονου - Δείτε τι βρέθηκε στα κελιά
Οι αστυνομικοί ψάχνουν να βρουν επικοινωνίες που σχετίζονται με την τοποθέτηση της βόμβας στο σπίτι της οικογένειας Φραγκιαδάκη - Κατά την επιχείρηση βρέθηκε ένα μαχαίρι και ένα κινητό το οποίο στάλθηκε για ανάλυση
Το μαχαίρι που βρέθηκε από την έφοδο
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
28
Κραυγή αγωνίας για να μην ξεσπάσει βεντέτα στα Βορίζια - Μετά την κηδεία της 56χρονης αναμένεται να παραδοθούν τα 3 ανίψια της
Κλειστά και σήμερα τα σχολεία σε Βορίζια και Ζαρό – Το μεσημέρι η κηδεία της 56χρονης – Με drones αναζητούν τους εμπλεκόμενους στα βουνά της Κρήτης
56χρονη
«Αφαίρεσαν τη ζωή» του Echo, του σκύλου που εντόπισε την σορό του Μπάμπη Κούτσικου και συμμετείχε στις έρευνες για τον Βασίλη Καλογήρου
«Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει δελτίο τύπου που θα αναφέρεται ο λόγος που μας αφαίρεσαν από την ζωή μας τον Echo μας!!! Καλό παράδεισο ψυχή μας»
O σκύλος Εcho