Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Μέσα σε τρεις βδομάδες διακυβέρνησης ΝΔ έχουμε αποφυλάκιση Φλώρου και Κορκονέα

«Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου για την άρση της ποινής των ισοβίων, που είχε επιβληθεί πρωτοδίκως, στον δολοφόνο του Αλ. Γρηγορόπουλου, Επ. Κορκονέα, και η μετατροπή της σε κάθειρξη 13 χρόνων δημιουργεί έντονα ερωτηματικά και προβληματισμό», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρει ότι «μέσα σε τρεις βδομάδες από την ανάληψη της διακυβέρνησης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη έχουμε την αποφυλάκιση Φλώρου και Κορκονέα» και σχολιάζει πως «είναι και αυτή μια επαναφορά σε μια κανονικότητα που προσβάλει το περί δικαίου αίσθημα και που όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες θα ήθελαν να αποτελεί οριστικά παρελθόν».

Ωστόσο, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «η προσπάθεια να χρεωθεί στον νέο Ποινικό Κώδικα η επιλογή του δικαστηρίου να αναγνωριστεί ελαφρυντικό στον Κορκονέα αποτελεί μια ακόμη επικοινωνιακή αθλιότητα»

«Με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια. Και ο δολοφόνος του Γρηγορόπουλου έξω και ο νέος ποινικός κώδικας που αποτελεί μέσο εξορθολογισμού της ποινικής διαδικασίας να ευθύνεται για όλα. Και το δόγμα “νόμος και τάξη” ακέραιο και ο ποινικός λαϊκισμός χορτάτος», σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Τονίζει πως «όσοι όμως επιχειρούν επικίνδυνα θεσμικά παιχνίδια, να γνωρίζουν ότι θα τα βρουν σύντομα μπροστά τους» και καταλήγει: «Η ειδεχθής δολοφονία του 15χρονου Γρηγορόπουλου είναι το αποτέλεσμα και το σύμβολο ακριβώς αυτών των πρακτικών και αυτών των νοοτροπιών, που τάχα καταπολεμούν το έγκλημα, ενώ στην πράξη υποδαυλίζουν τη βία, την αστυνομική αυθαιρεσία και ατιμωρησία και τον κρατικό αυταρχισμό».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 13
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 18
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι τα αγροτικά μπλόκα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου 20
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 32