Κόσμος

Χονγκ Κονγκ: Ο πλουσιότερος άνθρωπος της πόλης προτείνει «αγάπη» ως απάντηση στις διαδηλώσεις

Το Χονγκ Κονγκ ταλανίζεται από διαδηλώσεις με τον πλουσιότερο άνθρωπο να κάνει τη δική του παρέμβαση. Πρότεινε αγάπη καταχωρώντας το μήνυμά του σε μεγάλες εφημερίδες.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στο Χονγκ Κονγκ, ο Λι Κα-σινγκ, παρότρυνε σήμερα τον κόσμο «να αγαπά την Κίνα, να αγαπά το Χονγκ Κονγκ και να αγαπά τον εαυτό του», στα πρώτα του δημόσια σχόλια για τις κλιμακούμενες διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας που έχουν προκαλέσει αναταραχή εδώ και εβδομάδες στην ασιατική μητρόπολη και αποτελούν πρόκληση για την Κίνα.

Το μήνυμα του Λι σε πρωτοσέλιδες καταχωρήσεις σε μεγάλες εφημερίδες στο ασιατικό χρηματοοικονομικό κέντρο καλεί τους πολίτες να «τερματίσουν την οργή με αγάπη» και να «σταματήσουν τη βία». Οι καταχωρήσεις αυτές υπογράφονται από τον «Λι Κα-σινγκ, πολίτη του Χονγκ Κονγκ».

Το Χονγκ Κονγκ αντιμετωπίζει τη σοβαρότερη πολιτική κρίση στην ιστορία του μετά την παράδοση της κυριαρχίας του το 1997 από το Λονδίνο στο Πεκίνο. Οι κινητοποιήσεις ακολουθούνται όλο και συχνότερα από συγκρούσεις ανάμεσα σε μικρές ομάδες διαδηλωτών και τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση των ταραχών και συνιστούν μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ από το 2012 που ανέβηκε στην εξουσία.

Η Κίνα έχει συγκρίνει τις διαδηλώσεις με τρομοκρατία και έχει προειδοποιήσει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει βία για να τις καταστείλει, με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να παροτρύνει τον Σι να συναντηθεί με τους διαδηλωτές για να αποκλιμακώσει την ένταση.

Κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου αναμένονται και νέες μαζικές διαδηλώσεις. Η τακτική της αστυνομίας απέναντι τους διαδηλωτές έχει γίνει πιο σκληρή και ο 91χρονος Λι προειδοποίησε ότι «οι καλύτερες προθέσεις μπορεί να οδηγήσουν στα χειρότερα αποτελέσματα».

Πάνω από 700 άνθρωποι έχουν συλληφθεί αφότου ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις τον Ιούνιο, και η αστυνομία συχνά χρησιμοποιεί δακρυγόνα προκειμένου να διαλύσει τους διαδηλωτές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκλογικό θρίλερ στην Ολλανδία με ισοψηφία Βίλντερς και Γέτεν - Ποιος είναι ο 38χρονος που ελπίζει να γίνει ο πρώτος ανοιχτά γκέι πρωθυπουργός
Όποιο κι αν είναι το τελικό αποτέλεσμα, ο Βίλντερς δεν θα γίνει πρωθυπουργός, καθώς τα άλλα μεγάλα κόμματα έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο συνεργασίας μαζί του
Rob Jetten
Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε εντολή να ξεκινήσουν δοκιμές πυρηνικών όπλων: «Δεν είχα άλλη επιλογή»
Ο Τραμπ πήρε την απόφαση, αφού διαπίστωσε πως άλλες δυνάμεις προχώρησαν το τελευταίο διάστημα σε δοκιμές πυρηνικών - Οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν την τελευταία τους δοκιμή πυρηνικού όπλου το 1992
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump στον Λευκό Οίκο 12
22χρονος σκότωσε 45χρονο σε τριπλή επίθεση με μαχαίρι στη Βρετανία - Κατηγορείται και για απόπειρα δολοφονίας σε βάρος ανηλίκου
Ένας 45χρονος παραμένει στο νοσοκομείο με τραύματα ενώ το 14χρονο αγόρι, έχει λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο φέροντας τραύματα που ευτυχώς δεν απειλούν τη ζωή του
Αστυνομία Βρετανίας