Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Δικηγόροι: Ζητούν παράταση της αναστολής για την υποχρεωτική διαμεσολάβηση

Δικηγόροι: Ζητούν παράταση της αναστολής για την υποχρεωτική διαμεσολάβηση
Intime News (αρχείο)

Την παράταση της αναστολής της υποχρεωτικής υπαγωγής στη διαμεσολάβηση, αστικών και εμπορικών υποθέσεων ζητούν οι δικηγόροι Ελλάδας.

Αυτό ζητά η συντονιστική επιτροπή των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του προέδρου της, Δημήτρη Βερβεσού.

Υπενθυμίζεται ότι η αναστολή της υποχρεωτικής υπαγωγής στη διαμεσολάβηση, ισχύει μέχρι την έναρξη του νέου δικαστικού έτους (16.9.2019) σύμφωνα με το νόμο 4512/2018, αλλά η συντονιστική ζητεί και νέα παράταση, καθώς δεν διαφαίνεται ότι αρκεί ο χρόνος για την ψήφιση νέου νομοθετικού πλαισίου.

Πάντως, η συντονιστική υπενθυμίζει ότι το δικηγορικό σώμα έχει ταχθεί υπέρ των εναλλακτικών μορφών επίλυσης των διαφορών και κατά της υποχρεωτικής υπαγωγής διαφορών στη διαμεσολάβηση.

Ακόμη, η συντονιστική επιτροπή εκφράζει “την ικανοποίησή της για τις βελτιωτικές ρυθμίσεις του ν. 4611/2019, που αφορούν στη ρύθμιση φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών σε έως 120 δόσεις”.

Επίσης, ενόψει των επικείμενων νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης, η συντονιστική επιτροπή αποφάσισε την έκτακτη σύγκληση της ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη (10.9.2019).

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις