Ελλάδα

Κινδυνεύουν με απέλαση 48 αλλοδαποί από την επιχείρηση στην πλατεία Βάθη

Μεγάλη επιχείρηση πραγματοποίησε η αστυνομία σε δύο υπό κατάληψη κτίρια στην πλατεία Βάθη. Από τους 269 αλλοδαπούς που ήταν εκεί οι 48 υπάρχει κίνδυνος να απελαθούν, καθώς δεν διαθέτουν νόμιμα έγγραφα, ενώ μια πενταμελής οικογένεια Σύρων αφέθηκε ελεύθερη για ανθρωπιστικούς λόγους.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σχετικά με την επιχείρηση η αστυνομία οι 269 αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στην Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής και μετά από έλεγχο προέκυψε ότι είναι υπήκοοι Συρίας, Αφγανιστάν, Ιράκ, Ιράν, Αλγερίας, Μαρόκου, Κονγκό, Λιβάνου, Υεμένης, Παλαιστίνης και Τουρκίας.

Από αυτούς ένας υπήκοος Συρίας συνελήφθη γιατί όπως προέκυψε εκκρεμούσε σε βάρος του από 26-07-2019 ένταλμα σύλληψης του 9ου Τακτικού Ανακριτή Αθηνών για βιασμό.

Μια πενταμελής οικογένεια Σύρων αφέθηκε ελεύθερη για ανθρωπιστικούς λόγους, λόγω εγκαυμάτων που είχαν εδώ και μέρες προκληθεί σε ανήλικο παιδί τους. Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων.

Επίσης 48 αλλοδαποί κρατούνται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για διοικητική απέλαση καθώς δεν διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στην χώρα μας, ενώ ένας κρατείται για περαιτέρω έλεγχο.

Οι υπόλοιποι συνολικά 214 μεταφέρθηκαν στη δομή φιλοξενίας Κορίνθου, απ’ όπου αργότερα θα μεταφερθούν σε άλλες δομές φιλοξενίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η μαρτυρία του παιδιού και οι κηλίδες αίματος στο αυτοκίνητο δίνουν απαντήσεις στο θρίλερ με τον τραυματισμό της 28χρονης μητέρας στο Ηράκλειο
Απολογείται σήμερα ο 30χρονος πατέρας, ο οποίος κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία και απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος της συζύγου του
Το ζευγάρι από το Ηράκλειο
Με χειροβομβίδες και καλάσνικοφ «πιάστηκαν» οι ληστές της τράπεζας στην Τιθορέα - Εγκλωβίστηκαν σε δρόμο του Αλεποχωρίου και συνελήφθησαν
Οι προσαχθέντες εξετάζονται και για την ένοπλη ληστεία που είχε γίνει πέρσι τον Απρίλιο σε τράπεζα στην Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και σε τυχόν άλλες ληστείες και έκνομες ενέργειες
Δρόμος 15