Πολιτική

Βραβείο για την Σίσσυ Παυλοπούλου – Οι συγκλονιστικές εξομολογήσεις Χούκλη, Τσόκλη, Βιτάλη!

Φανερά συγκινημένη η Σίσσυ Παυλοπούλου, παρέλαβε το τιμητικό βραβείο που της απένειμε η Οργάνωση "Γυναίκες στην Ογκολογία στην Ελλάδα - Women 4 Oncology Hellas (W40- Hellas)", στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών στη Θεσσαλονίκη.

“Είμαι πολύ συγκινημένη. Εσείς ξέρετε γιατί μου δίνετε αυτό το βραβείο. Κι εγώ ψάχνω να βρω τρόπους να επιστρέψω τη χαρά, την ικανοποίηση, τη συγκίνηση, την ευαισθησία. Κάνετε θαύματα. Ενεργοποιείτε τα σωστά συναισθήματα μας και μας μαθαίνετε να είμαστε αλληλέγγυοι, κοντά στον άνθρωπο. Μπράβο σας. Συνεχίστε, είμαστε μαζί σας”, είπε η σύζυγος του προέδρου της Δημοκρατίας, Σίσσυ Παυλοπούλου.

Η βράβευση είχε συμβολικό χαρακτήρα τόσο για τις “Γυναίκες στην Ογκολογία στην Ελλάδα”, όσο και για τους ογκολογικούς ασθενείς, καθώς, όπως αναφέρθηκε, η κ. Παυλοπούλου αποτελεί θερμό υποστηριχτή και αρωγό και “πρέσβειρα” των σκοπών της Οργάνωσης.

Τρεις δημοσιογράφοι μίλησαν για τον καρκίνο

Νωρίτερα, τρεις γυναίκες δημοσιογράφοι, η Μαρία Χούκλη, η Μάγια Τσόκλη και η Ρέα Βιτάλη, μίλησαν για τον καρκίνο, στο πλαίσιο του 6ου Πανελλήνιου Φόρουμ με τίτλο “Γυναίκες στην Ογκολογία: Διευρύνοντας τα Σύνορα”.

“Το σοκ είναι πολύ μεγάλο όταν ακούς ότι έχεις καρκίνο. ‘Ολα αλλάζουν. Δεν μπορείς να το πιστέψεις, θυμώνεις, φεύγει το έδαφος κάτω από τα πόδια σου, αλλά πρέπει κάτι να κάνεις. Είναι ένα πλήγμα. Σε φοβίζει το άγνωστο”, είπε η κ. Χούκλη αναφερόμενη στον καρκίνο του μαστού που αντιμετώπισε.

“Θυμάμαι έκλαιγα για ώρες. Φρόντισα όμως να μην κλειστώ στο σπίτι μου. Να μη νιώσω άρρωστη ακόμη και όταν ήμουν πολύ άρρωστη. Συνέχισα κανονικά την επαγγελματική μου δραστηριότητα και την κοινωνική μου ζωή. Δεν ήταν καθόλου εύκολο. Δεκαεπτά χρόνια πέρασαν και ακόμη είμαι αγχωμένη όταν έρχεται η ώρα για το τσεκ απ. Στο μυαλό μας να μην έχουμε την εντύπωση ότι καρκίνος ίσον θάνατος. Δεν είναι έτσι”, πρόσθεσε η κ. Χούκλη παρακινώντας τις γυναίκες να κάνουν τακτικά εξετάσεις.

Από την πλευρά της, η Μάγια Τσόκλη μεταφέροντας τα δικά της συναισθήματα προς το κοινό, που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα “Μέγας Αλέξανδρος” στη Λέσχη Αξιωματικών, είπε πως δεν θύμωσε όταν έμαθε για την ασθένεια. “Δεν είπα γιατί σε μένα. Είπα συνέβη και σε μένα. Μάλλον με ηρεμία το αντιμετώπισα. Θεωρώ πως είναι μονόδρομος να συνεχίσεις”.

Η Ρέα Βιτάλη, δημοσιογράφος και συγγραφέας, στάθηκε στη δική της περιπέτεια λέγοντας αρχικά πως πριν από χρόνια έχασε τον πατέρα της, σε νεαρή ηλικία, επίσης από καρκίνο. “Δεν είχα καμία αγωνία. Κοίταξα τα τρία μου παιδιά στα μάτια και τους είπα ‘πουλάκια μου ήρθε η ώρα να μάθετε. Θα ζήσουμε τη ζωή τώρα’. ‘Ετσι, είπα ξεκινάμε… εκεί που δυσκολεύτηκα ήταν πως θα το πω στη μάνα μου. ‘Ηταν δύσκολα τα πράγματα”.

Τη συζήτηση, που έγινε παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, βουλευτών, αυτοδιοικητικών και πλήθος κόσμου, συντόνισε η δημοσιογράφος, Σία Κοσιώνη, ενώ συμμετείχε και ο παθολόγος – ογκολόγος, Παρασκευάς Κοσμίδης, ο οποίος ανέφερε πως ο καρκίνος πρέπει να μετατραπεί “σε χρόνια νόσο και να τον δούμε κατάματα”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο 4
Κυριάκος Μητσοτάκης – Τζόρτζια Μελόνι: Συνάντηση στη Ρώμη τη Δευτέρα – Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και διμερείς σχέσεις
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας η ατζέντα είναι ευρεία και πολλές οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Τζόρτζια Μελόνι
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «επαναστατικό αυτονόητο» για αξιολόγηση και διαφάνεια στο Δημόσιο και η Εθνική Στρατηγική για τη βία των ανηλίκων
«Είμαστε δίπλα στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και κυρίως, είμαστε δίπλα στα παιδιά, για να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τα προστατεύει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης