Κόσμος

Ρωσία και Τουρκία θα χρησιμοποιούν το ρούβλι και την τουρκική λίρα!

Ρωσία και Τουρκία... έδωσαν τα χέρια! Οι δύο χώρες συμφώνησαν να χρησιμοποιούν το ρούβλι και την τουρκική λίρα στις μεταξύ τους συναλλαγές.

Η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία, η οποία προβλέπει την χρήση των εθνικών τους νομισμάτων σε πληρωμές και συναλλαγές , όπως και τη διεύρυνση της διατραπεζικής τους συνεργασίας, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών.

Το deal ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία

Από την Ρωσία, τη συμφωνία υπέγραψε ο πρώτος αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ και εκ μέρους της Τουρκίας ο υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Ο βασικός στόχος της συμφωνίας, η οποία υπεγράφη στις 4 Οκτωβρίου, προβλέπει την αύξηση και την σταδιακή μετάβαση στη χρήση των εθνικών νομισμάτων ( ρουβλίου και τουρκικής λίρας) στις συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών, την δημιουργία ανάλογων υποδομών στην οικονομική αγορά και την ενίσχυση της χρήσης των εθνικών νομισμάτων μεταξύ των επιχειρήσεων της Ρωσίας και της Τουρκίας.

Η συμφωνία προβλέπει επίσης την σύνδεση των τουρκικών τραπεζών και επιχειρήσεων με τη ρωσική εκδοχή του SWIFT (σύστημα διεθνών διατραπεζικών συναλλαγών) και την δημιουργία υποδομών ώστε να μπορεί να χρησιμοποιείται η ρωσική κάρτα συναλλαγών MIR την οποία η Μόσχα σχεδίασε ως εναλλακτική των MasterCard και VISA.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απελευθερώνεται ο Αμερικανοϊσραηλινός όμηρος Ίνταν Αλεξάντερ - «Δεν έχουμε συμφωνήσει για κατάπαυση πυρός με τη Χαμάς» λέει ο Νετανιάχου
Ο Τραμπ χαρακτήρισε «μνημειώδη είδηση» την ανακοίνωση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς πως θα προχωρήσει στην απελευθέρωση αμερικανοϊσραηλινού ομήρου
O όμηρος της Χαμάς Ίνταν Αλεξάντερ
Άνετο προβάδισμα για τον Έντι Ράμα στις εκλογές στην Αλβανία - Εξασφαλίζει και 4η θητεία στην πρωθυπουργία
Οι ψήφοι που προέρχονται από την Ελλάδα δεν μετρούνται προς το παρόν, καθώς, με απόφαση του Κρατικού Εκλογικού Επιτρόπου Ilirjan Celibashi, τέθηκαν προσωρινά εκτός καταμέτρησης
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα