Πολιτική

Βούτσης: “Βόμβα”! “Το 2015 δεν ήμασταν έτοιμοι να κυβερνήσουμε” – video

Μια εκτίμηση που δεδομένα θα συζητηθεί έκανε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ... κάθε άλλο παρά έτοιμος για διακυβέρνηση ήταν το 2015.

“Σκόνη” αναμένεται να σηκώσει η δήλωση που έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, κατά την διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του Αριστείδη Μπαλτά με τίτλο «Εντός παρενθέσεως;».

[read4more]

Ο Νίκος Βούτσης έκανε μια συνολική αναφορά στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και σημείωσε πως η αποτίμηση της ήττας του κόμματος πρέπει να γίνει «συντεταγμένα και τολμηρά».

Αναφέρθηκε σε μια γενναία πολιτική συμμαχιών στην οποία πρέπει να προχωρήσει το κόμμα ενόψει της διεύρυνσής του, ωστόσο τα «φώτα στράφηκαν» στην αναφορά του για το πόσο έτοιμος ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει την εξουσία τον Ιανουάριο του 2015.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ενώ ήμασταν προετοιμασμένοι πάρα πολύ στα τρία χρόνια που ήμασταν αξιωματική αντιπολίτευση σε ψηφίδες προγραμματικές με πρωταγωνιστικό ρόλο του Γιάννη, που τον βλέπω μπροστά μου, αλλά και άλλων συντρόφων για το τι πρέπει να κάνουμε με τις ΕΠΕΚΕ, δεν τις ονομάζαμε τότε έτσι.

Και με ένα δυναμικό με νέους συντρόφους που τότε έρχονταν με την εμπειρογνωμοσύνη τους, τα πτυχία τους να βοηθήσουν. Ενώ ήμασταν έτοιμοι για αυτά, ήμασταν πάρα πολύ μακριά από το να είμαστε έτοιμοι για διακυβέρνηση. Και ήμασταν επίσης μακριά από την οργάνωση της διακυβέρνησης. Είμαι ευθύς λέω ότι δεν υπήρχε σε κανένα υπουργείο, καμία οργάνωση βάσης ή οργάνωση μελών, όπως τα λέμε τώρα. Πουθενά σε κανένα υπουργείο σε κανένα μαζικό χώρο».

Βεβαίως η αυτοκριτική… ποτέ δεν κάνει κακό. Ίσα – ίσα είναι και άκρως απαραίτητη για ένα κόμμα που μόλις έχασε την διακυβέρνηση. Ωστόσο είναι δεδομένο πως αυτό που λέει ο Νίκος Βούτσης απόψε, το 2019, απέχει πολύ από το τι έλεγε συνολικά το κόμμα το 2015…

Δείτε όσα είπε ο Νίκος Βούτσης

Φωτογραφίες: YouTube.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Τη Δευτέρα στις 5 το απόγευμα περιμένω τους αγρότες στο γραφείο μου - Η εκλογή Πιερρακάκη σφραγίζει την επιστροφή από την χρεοκοπία στην ανάπτυξη
Έθεσε το διακύβευμα των επόμενων εκλογών: «Αν η χώρα θα παραμείνει σταθερή και ασφαλής ή «Ακυβέρνητη Πολιτεία»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
123
Καταγγελία Λαζαρίδη για Κωνσταντοπούλου: «Με είπε γυμνοσάλιαγκα» – Απειλητικά μηνύματα δέχτηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, δείτε εικόνες
Για «αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά» κατηγορεί τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, Ανδρέας Νικολακόπουλος
Ζωή Κωνσταντοπούλου 12
Συνελήφθη στην Κρήτη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ κουμπάρος του Ανδρουλάκη, λέει ο Λαζαρίδης - Στέλεχος της ΝΔ ο αρχηγός, απαντά η Αποστολάκη
Μέσα σε κλίμα ακραίας έντασης συνεχίζεται η εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ μετά τη χθεσινή συνεδρίαση κατά την οποία κατέθεσε ο Γιώργος Ξυλούρης (γνωστός και ως «Φραπές»)
Μιλένα Αποστολάκη 28
Σόου από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τον «Φραπέ»: Κάλεσε το 100 και έδωσε «ραντεβού» με περιπολικό έξω από κανάλι για να της πάρει κατάθεση
Στο βίντεο η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας έδινε ραντεβού με τους αστυνομικούς στο στούντιο του Kontra Channel όπου λίγο αργότερα είχε προγραμματισμένη τηλεοπτική συνέντευξη
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου 34
Ανδρουλάκης και Βενιζέλος ανοίγουν διάλογο για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και το άρθρο περί ευθύνης υπουργών
«Η επόμενη συνταγματική αναθεώρηση δεν πρέπει να γίνει πεδίο κομματικών τακτικισμών. Απαιτείται συναίνεση, σοβαρότητα και καθαροί κανόνες στον διάλογο»
Νίκος Ανδρουλάκης και Ευάγγελος Βενιζέλος