Κόσμος

Ιράν: Υπάρχει βίντεο από την επίθεση στο τάνκερ, δηλώνει ο Ροχανί

Καταγεγραμμένη σε βίντεο είναι η επίθεση με ρουκέτες στο ιρανικό τάνκερ το οποίο έπαθε ζημιές στην Ερυθρά Θάλασσα ανέφερε ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί. Το πλοίο επλήγη από δύο ρουκέτες.

Οι αρχές στο Ιράν ανέφεραν ότι το ιρανικής ιδιοκτησίας πετρελαιοφόρο Sabiti επλήγη στ΄ανοιχτά των σαουδαραβικών ακτών. Δεν υπάρχει ανεξάρτητη πληροφόρηση για το τί προκάλεσε τις ζημιές στο πλοίο.

Η Σαουδική Αραβία, αντίπαλος του Ιράν, έχει δηλώσει ότι δεν βρίσκεται πίσω από οποιαδήποτε επίθεση στο πετρελαιοφόρο. Οι σαουδαραβικές αρχές ανακοίνωσαν ότι έλαβαν σήμα κινδύνου από το πλοίο, αλλά πρόσθεσαν ότι το πλοίο απενεργοποίησε τον πομπό του προτού αυτές μπορέσουν να προσφέρουν βοήθεια.

Ο Ροχανί, μιλώντας ζωντανά στη δημόσια ιρανική τηλεόραση σήμερα, δήλωσε ότι η επίθεση διαπράχθηκε αναμφίβολα από μια κυβέρνηση και ότι θα υπάρξουν συνέπειες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να εμπλακούν σε πόλεμο με το Ιράν – Μετακίνησαν βομβαρδιστικά στη βάση Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό
Τα 4 αεροσκάφη B-52H Stratofortress μεταφέρουν περίπου 32 τόνους όπλων, μεγάλης ακτίνας δράσης και έφτασαν στη στρατιωτική βάση Ντιέγκο Σκαρσία γύρω στα μέσα Μαΐου
Αεροσκάφος 31
Το Ιράν καλεί τους κατοίκους του Ισραήλ να εκκενώσουν – Οι Φρουροί της Επανάστασης λένε ότι εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον ισραηλινών αεροπορικών βάσεων
«Τιμωρητικές επιχειρήσεις θα διεξαχθούν σύντομα» λέει ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων του Ιράν
Επίθεση πυραύλων από το Ιράν στο Ισραήλ, στη Χάιφα 6