Κόσμος

Στο Ιράκ όλα τα αμερικανικά στρατεύματα που αποσύρονται από τη Συρία

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Μαρκ Έσπερ, δήλωσε χθες πως το σύνολο των περίπου 1.000 αμερικανικών στρατευμάτων που αποσύρονται από τη βόρεια Συρία, αναμένεται να μεταφερθούν στο δυτικό Ιράκ και να συνεχίσουν την εκστρατεία ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και "να βοηθούν στην άμυνα του Ιράκ".

“Η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη βορειοανατολική Συρία συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς… μιλάμε για εβδομάδες όχι για μέρες”, είπε ο Έσπερ σε δημοσιογράφους, εν πτήσει για την Μέση Ανατολή.

“Η υπάρχουσα στρατηγική είναι αυτές οι δυνάμεις να μεταφερθούν στο βόρειο Ιράκ”, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, προσθέτοντας πως αυτές αριθμούν περίπου χίλιες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σπάνια ήττα του Ντόναλντ Τραμπ στο Ανώτατο Δικαστήριο: Μπλόκο στην ανάπτυξη της Εθνοφρουράς στο Σικάγο
Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ διέταξε την ανάπτυξη της Εθνοφρουράς για την προστασία των αστυνομικών που εφαρμόζουν την πολιτική των μαζικών απελάσεων των παράτυπων μεταναστών
Ντόναλντ Τραμπ