Κόσμος

Σερβία: Έτοιμη για ένα συμβιβασμό “χωρίς ταπεινώσεις” στο Κόσοβο!

Η Σερβία εμφανίζεται έτοιμη για έναν ιστορικό συμβιβασμό για την επίλυση του ζητήματος στο Κόσοβο επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Αλεξάνταρ Βούτσις.

Ο  πρόεδρος στη Σερβία, Αλεξάνταρ Βούτσιτς μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στο Βελιγράδι με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ στα Δυτικά Βαλκάνια Μάθιου Πάλμερ, στην κοινή συνέντευξη Τύπου, ανέφερε ότι έγινε ανοιχτή συζήτηση για όλα τα θέματα που αφορούν τις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Σερβία, τον ρόλο τους στην επίλυση του ζητήματος του Κοσόβου και τις εξελίξεις στην περιοχή.

«Είχαμε μία ανοιχτή συζήτηση κατά την οποία εξέφρασα στον κ. Πάλμερ την αποφασιστικότητά μας να βρεθεί λύση στο θέμα του Κοσόβου. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα, σε δύο-τρεις μήνες, θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για να συνεχιστεί ο διάλογος Βελιγραδίου-Πρίστινας», δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας.

Αφού τόνισε για την βούληση και την ανάγκη για συμβιβαστική λύση, κατέστησε ωστόσο σαφές ότι δεν θα επιτρέψει μια ταπείνωση για τη Σερβία.

«Διαμήνυσα στον κ. Πάλμερ ότι η Σερβία είναι έτοιμη για συμβιβασμό, αλλά δεν είναι πρόθυμη να ανεχθεί την ταπείνωση των Σέρβων στο Κόσοβο και γενικότερα την ταπείνωση του σερβικού λαού» τόνισε στην συνέντευξη Τύπου ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Μάθιου Πάλμερ, στις δηλώσεις του, διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα συμβάλουν εποικοδομητικά για την επίλυση του ζητήματος του Κοσόβου μέσα από διάλογο, ενώ τόνισε πως η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των Δυτικών Βαλκανίων θα διευκόλυνε την επίλυση πολλών προβλημάτων γι αυτό και παραμένει προτεραιότητα της αμερικανικής διπλωματίας.

Ανέφερε επίσης που θα πρέπει να δοθεί νέα ώθηση στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων μετά την άρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εγκρίνει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια και τα Τίρανα.

«Η ΕΕ με την μη έγκριση ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία έκανε, κατά την άποψη μας, ένα μεγάλο ιστορικό λάθος και έστειλε ένα κακό μήνυμα σε ολόκληρη την περιοχή», επισήμανε ο Μάθιου Πάλμερ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο ντοκουμέντο από τη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης του 56χρονου ορειβάτη με ελικόπτερο στο Αγρίνιο
Ο 56χρονος Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Πρέβεζας αφού απεγκλωβίστηκε από το δύσβατο σημείο, φέροντας τραύματα στο σώμα του μεταφέρθηκε με Super Puma στο νοσοκομείο του Ρίου
Αγρίνιο
Τραμπ στη Wall Street Journal: «Θα καταστρέψω τα εργοστάσια ενέργειας του Ιράν, εάν δεν ανοίξουν τα Στενά»
«Βρισκόμαστε σε πολύ ισχυρή θέση και η συγκεκριμένη χώρα θα χρειαστεί 20 χρόνια για να ανοικοδομηθεί, αν είναι τυχερή, αν εξακολουθεί να υπάρχει ως χώρα», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
REUTERS
Χάος στον Λίβανο: Έντεκα νεκροί από ισραηλινές επιθέσεις σε Τζνα και Χαρφάτα, ανάμεσά τους και παιδιά – Πάνω από 30 τραυματίες
Το Ισραήλ σκοπεύει να θέσει υπό τον έλεγχό του μια «ζώνη ασφαλείας» σε βάθος 30 χλμ εντός του εδάφους του Λιβάνου, ενώ έχει εκδώσει εντολές εκκένωσης που καλύπτουν περίπου το 15% του λιβανέζικου εδάφους
Λίβανος
Η βασιλική οικογένεια στην λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα – Η εντυπωσιακή Κέιτ Μίντλετον και o πρίγκιπας Τζορτζ που ψήλωσε
Πρόκειται για την πρώτη λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα στην οποία είναι παρούσα η Κέιτ Μίντλετον εδώ και 2 χρόνια, από τότε που διαγνώστηκε με καρκίνο - Οι απουσίες που δεν πέρασαν απαρατήρητες
Η Κέιτ Μίντλετον, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και τα παιδιά τους, Σάρλοτ, Τσορτζ και Λούι
Η Τεχεράνη υπόσχεται «τα ίδια αντίποινα» σε οποιαδήποτε αμερικανική επίθεση – Ο Τραμπ αναμένει συμφωνία με το Ιράν τις επόμενες μέρες, όχι εβδομάδες
Ο Ντόναλντ Τραμπ, συνεχίζει να απειλεί την Τεχεράνη., ενώ σε συνέντευξη στο Fox News, τόνισε ότι θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία μέχρι την Δευτέρα, ενώ νωρίτερα σε ανάρτησή του προειδοποίησε ότι θα «εξαπολύσει την κόλαση»
Λίβανος
5