Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Γερμανία: Έκρηξη σε ορυχείο, παγιδεύτηκαν εργάτες

Γερμανία
Φωτογραφία Reuters

Έκρηξη σε ορυχείο ποτάσας στην κεντρική Γερμανία.
Δυο τραυματίες, ο ένας από τους οποίους σοβαρά.
Σε βάθος 700 μέτρων εγκλωβίστηκαν οι εργάτες.
Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης.

Συναγερμός έχει σημάνει στη Γερμανία μετά την έκρηξη που σημειώθηκε περίπου στις 09:00 το πρωί της Παρασκευής (08.11.2019) σε ορυχείο.

Από την έκρηξη στο ανθρακωρυχείο έχουν τραυματιστεί δυο άνθρωποι, ο ένας εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ τουλάχιστον 35 εργάτες έχουν παγιδευτεί στις στοές. Υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι εγκλωβισμένοι εργάτες είναι 38.

Η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που γέμιζαν μερικές κοιλότητες του ορυχείου.

Γερμανία

Οι εγκλωβισμένοι εργάτες βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε ασφαλές σημείο, σε καταφύγιο εκτάκτου ανάγκης μέσα στο χώρο του ορυχείου, σε βάθος 700 μέτρων. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της τοπικής κυβέρνησης στη Halle, οι εργάτες βρίσκονται σε δωμάτια ασφαλείας και τους παρέχεται οξυγόνο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης για τους ανθρακωρύχους που έχουν εγκλωβιστεί στα έγκατα της γης. Στο σημείο βρίσκονται ήδη οχήματα της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα.

Γερμανία Γερμανία

Αυτό το ορυχείο ποτάσας στην πόλη Τόιτσενταλ, στο κρατίδιο της Σαξονίας- Άνχαλτ, έκλεισε το 1982, ανακοίνωσε η εταιρεία που το διαχειρίζεται. Έκτοτε χρησιμοποιείται για την απόρριψη απορριμμάτων από άλλα ορυχεία.

Γερμανία

Οι εργαζόμενοι σε αυτό κλείνουν τις κοιλότητες που έχουν δημιουργηθεί έπειτα από 80 χρόνια λειτουργίας του ορυχείου, τοποθετώντας σε αυτές απορρίμματα και χώμα και προστατεύοντας με αυτόν τον τρόπο το ορυχείο από την κατάρρευση.

Η πόλη Τόιτσενταλ βρίσκεται 150 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Βερολίνου.

Με πληροφορίες από rt.com και sueddeutsche.de

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις