Κόσμος

Βρέθηκε το χρυσό δαχτυλίδι που είχε χαρίσει σε ένα φίλο του ο Όσκαρ Ουάιλντ

Ένα χρυσό δαχτυλίδι που είχε χαρίσει σε έναν στενό φίλο του ο Ιρλανδός συγγραφέας Όσκαρ Ουάιλντ θα επιστραφεί στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Το δαχτυλίδι του Όσκαρ Ουάιλντ επιστρέφεται σχεδόν 20 χρόνια από τότε που κλάπηκε από το Μάγκνταλεν Κόλετζ, με τον Ολλανδό ντετέκτιβ έργων τέχνης Άρθουρ Μπραντ να εντοπίζει το δαχτυλίδι.

Αυτό θα επιστρέψει στην προθήκη του στις 4 Δεκεμβρίου, όπως έγινε γνωστό από τον οικονομικό διαχειριστή του Κολεγίου, Μαρκ Μπλάντφορντ-Μπέικερ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ το δαχτυλίδι των 18 καρατίων είχε δοθεί από τον Ουάιλντ και τον συμφοιτητή του Ρέτζιναλντ Χάρντινγκ στον Ουίλιαμ Γουόρντ το 1876, όταν και οι τρεις φοιτούσαν στο Κολέγιο. Κλάπηκε το 2002 από τον καθαριστή Ίμον Άντριους, ο οποίος το πούλησε έναντι 150 λιρών. Ήταν άγνωστο τι απέγινε στη συνέχεια, όμως οι αρχές πίστευαν ότι κατά πάσα πιθανότητα ο κλεπταποδόχος θα το είχε λιώσει. Η αξία του τότε ήταν περίπου 35.000 λίρες.

«Χαιρόμαστε πολύ που θα το πάρουμε πίσω. Πριν από χρόνια η αστυνομία πίστευε ότι θα το είχε λιώσει κάποιος που δεν είχε αντιληφθεί τη σημασία του», είπε ο Μπλάντφορντ-Μπείκερ.

Το δαχτυλίδι φέρει τα αρχικά του Ουάιλντ και μια αφιέρωση στα αρχαία ελληνικά: «Δώρο αγάπης σ’ αυτόν που την επιθυμεί».

Ο Μπραντ έχει βοηθήσει στον εντοπισμό πολλών έργων τέχνης, όπως ενός πίνακα του Πάμπλο Πικάσο που κλάπηκε από το γιοτ ενός Σαουδάραβα το 1999.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ έβαλε το χέρι του στα οπίσθια της Μελάνια μπροστά στον βασιλιά Κάρολο και την Καμίλα – Το άγγιγμα που σχολιάστηκε
Ο αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στον γάμο - διάρκειας 63 ετών - των γονιών του, σχολιάζοντας με χιούμορ τον δικό του με τη Μελάνια Τραμπ - «Αυτό το ρεκόρ δεν θα το φτάσουμε»
Τραμπ Μελάνια
Ο Αλβανός πολιτικός – μοντέλο Ίλι Πατσούκου που αποτελεί το «όνειρο κάθε γυναίκας» και έχει «ταράξει» τα social media
Ο Ίλι Πατσούκου συνεχίζει να διατηρεί ενεργό ρόλο στην πολιτική και δεν έχει ακολουθήσει ακόμα την καριέρα του μόντελινγκ όπως του προτείνουν πολλοί χρήστες
Ο Ίλι Πατσούκου
ΕΕ: Αναποτελεσματικό το σύστημα της Meta για την προστασία ανηλίκων στα social media
Η Meta φαίνεται ότι έχει αγνοήσει ευρέως γνωστές επιστημονικές αποδείξεις που δείχνουν ότι οι πιο νέοι είναι περισσότερο ευάλωτοι στις εν δυνάμει βλάβες που προκαλούνται από υπηρεσίες όπως το Facebook και το Instagram
Μαθητές με κινητά τηλέφωνα
Πιτ Χέγκσεθ: Έτοιμος να δώσει εξηγήσεις για τον πόλεμο στο Ιράν και να αντιμετωπίσει τα «καρφιά» των Δημοκρατικών
Βουλευτές και γερουσιαστές και των δύο κομμάτων έχουν επικρίνει την αμερικανική κυβέρνηση για την έλλειψη ενημέρωσης και τις οικονομικές συνέπειες του πολέμου
χεγκσεθ