Ελλάδα

Η ΕΛΑΣ βράβευσε τον αστυνομικό που τραυματίστηκε στη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη!

Σχεδόν 5,5 χρόνια μετά τη σύλληψη του αρχηγού του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκου Μαζιώτη, η ΕΛΑΣ βράβευσε τον υπαρχιφύλακα Νικόλαο Παναγιωτόπουλο.

Η απονομή του μεταλλίου αστυνομικής ανδραγαθίας από την ΕΛΑΣ έγινε στη λέσχη του Αστυνομικού Μεγάρου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας. Το μετάλλιο θα επιδοθεί παρουσία μελών της οικογένειάς του, επίσημων προσκεκλημένων και όλων των Διοικητών των Αστυνομικών Υπηρεσιών, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, Ταξίαρχο Γεώργιο Μιχαλόπουλο.

Η απονομή πραγματοποιείται έπειτα από απόφαση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, μετά από πρόταση της τέως υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη.

ΕΛΑΣ: Το χρονικό της σύλληψης Μαζιώτη

Ήταν μεσημέρι της 16ης Ιουλίου του 2014 στο κέντρο της Αθήνας. Ο αρχηγός του “Επαναστατικού Αγώνα”, Νίκος Μαζιώτης, εντοπίζεται από αστυνομικό της Αντιτρομοκρατικής στο Μοναστηράκι, παρότι φοράει περούκα και έχει αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά του. Βγαίνει από το σταθμό του Μετρό και κινείται πεζός. Αμέσως, ειδοποιείται το κέντρο επιχειρήσεων και φτάνει στο σημείο ομάδα ΔΙΑΣ. Στην ΕΛΑΣ έχει σημάνει συναγερμός.

Ο Μαζιώτης βγαίνει από κατάστημα και εκεί οι αστυνομικοί του ζητούν να παραδοθεί. Τότε, πυροβολεί μία φορά εναντίον τους και εκείνοι ανταποδίδουν τα πυρά. Ο καταζητούμενος τρέχει προς την πλατεία Μοναστηρακίου. Ακολουθούν νέοι πυροβολισμοί, κατά τους οποίους τραυματίζονται ελαφρά δύο τουρίστες, ένας από την Αυστραλία και ένας από τη Γερμανία. Στο πιο τουριστικό σημείο της πρωτεύουσας επικρατεί πανικός.

Η καταδίωξη συνεχίζεται μέχρι την οδό Μητροπόλεως, όπου ο Μαζιώτης εγκλωβίζεται. Πυροβολεί ξανά και τραυματίζει έναν ειδικό φρουρό. Τότε, ένας άλλος αστυνομικός πυροβολεί εναντίον του Μαζιώτη και τον τραυματίζει. Ακολουθεί η σύλληψη του αρχηγού του “Επαναστατικού Αγώνα”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Προφυλακίστηκε ο 17χρονος Πολωνός που κατηγορείται ότι σκότωσε την 16χρονη Μάγια – Το Συμβούλιο Εφετών θα αποφασίσει για την έκδοσή του
«Κρατείται μέχρι να αποφασιστεί από το Συμβούλιο Εφετών αν θα εκδοθεί στην Πολωνία ή θα δικαστεί στη χώρα μας» είπε η δικηγόρος του
Ο 17χρονος Πολωνός που κατηγορείται για τη δολοφονία της 16χρονης
Τα τρία αναπάντητα ερωτήματα γύρω από το θάνατο του 43χρονου που βρέθηκε κρεμασμένος στην αποθήκη του σπιτιού του στο Κερατσίνι
Το θρίλερ που διήρκησε για τρεις ολόκληρες ημέρες ξεκίνησε το μεσημέρι της 28ης Απριλίου, όταν ο 43χρονος άνδρας είχε επιστρέψει μαζί με τον πεθερό του από το γιατρό
Ο Σπύρος Σέββος