Κόσμος

Το YouTube θα απαγορεύσει τα “παραποιημένα” ή “ψευδή” βίντεο που αφορούν τις αμερικανικές εκλογές

Το YouTube ανακοίνωσε σήμερα ότι θα απαγορεύσει τα ψευδή ή παραποιημένα αρχεία που αφορούν τις αμερικανικές εκλογές, την ώρα που οι κολοσσοί του διαδικτύου πιέζονται ολοένα και περισσότερο για να καταπολεμήσουν την παραπληροφόρηση, ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, τον Νοέμβριο του 2020.

Η πλατφόρμα, που ανήκει στην Google, ανέφερε σε ένα μπλογκ ότι τα μέτρα αυτά θα ληφθούν ώστε το YouTube να γίνει μια «πιο αξιόπιστη πηγή» πληροφόρησης αλλά και να προάγει «τον υγιή πολιτικό διάλογο». Η Λέσλι Μίλερ, αντιπρόεδρος δημοσίων σχέσεων του YouTube, διευκρίνισε ότι θα απαγορευτεί «περιεχόμενο που έχει παραποιηθεί με τεχνικά μέσα ή είναι ψευδές και έχει ως στόχο να παραπλανήσει τους χρήστες». Για παράδειγμα, θα αποσύρεται από την πλατφόρμα βίντεο που αναφέρει ψευδώς ότι ένας πολιτικός απεβίωσε.

Επίσης, θα απαγορευτεί περιεχόμενο που έχει ως στόχο να παραπλανήσει τους ψηφοφόρους για τον τρόπο που ψηφίζουν ή για την απογραφή στις ΗΠΑ καθώς και όσα περιέχουν ψευδείς πληροφορίες για τα κριτήρια εκλογιμότητας.

Πολλές εταιρείες τεχνολογίας κατηγορήθηκαν ότι επέτρεψαν τη διάδοση ψευδών πληροφοριών μέσα από τις πλατφόρμες τους στις προεδρικές εκλογές του 2016 και πλέον ανακοινώνουν μέτρα για να μην επαναληφθεί το φαινόμενο αυτό. Το Facebook, που δέχτηκε τις εντονότερες επικρίσεις, ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ότι θα απαγορεύσει περιεχόμενο που μπορεί να διαταράξει τη διαδικασία της απογραφής στις ΗΠΑ, όπως για παράδειγμα ψευδείς πληροφορίες ή προτροπές προς τους πολίτες να μην συμμετάσχουν στη διαδικασία αυτή. Ο όμιλος αρνήθηκε όμως να λογοκρίνει τις πολιτικές διαφημίσεις. Το Twitter από την άλλη αποφάσισε να απαγορεύσει όλες τις πολιτικές διαφημίσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πρώην τηλεπαρουσιάστρια μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την μητέρα της στο Halloween «για να σώσει τον εαυτό της»
«Είδα μια γυναίκα να τρέχει καταπάνω στο αυτοκίνητό μας, με τα χέρια και το σώμα της γεμάτα αίμα, ζητώντας να καλέσουμε το 911» - Σκηνές φρίκης περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες
Η 47χρονη πρώην τηλεπαρουσιάστρια, Αντζελίν Μοκ
Khabarovsk: Καθελκύστηκε το πιο φονικό υποβρύχιο της Ρωσίας – Μπορεί να εκτοξεύει πυρηνικές τορπίλες Poseidon
Το νέο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο της Ρωσίας μπορεί να παραμείνει κάτω από το νερό μέχρι και 120 μέρες ενώ φέρει τορπίλες Poseidon που αποκαλούνται «τορπίλες της μέρας της κρίσεως»
Το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο Khabarovsk