Τρίτη, 30 Απρ.
20oC Αθήνα

Τραμπ για Μητσοτάκη: «Εξαιρετικός ηγέτης που έχει συμβάλλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας»

Τραμπ για Μητσοτάκη: «Εξαιρετικός ηγέτης που έχει συμβάλλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας»

Με τα θερμότερα λόγια αναφέρθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ στην πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, δεχόμενος τα διαπιστευτήρια της νέας πρέσβη της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες, Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου, στο γραφείο του στο Λευκό Οίκο.

Η πρώην διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη διπλωματική εκπροσώπηση της χώρας μας στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Τραμπ: “Μέλι” για Μητσοτάκη

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Τραμπ αναφέρθηκε με τα θερμότερα λόγια στην πρόσφατη συνάντησ΄’η του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτήρισε “εξαιρετικό ηγέτη, ο οποίος μεταξύ άλλων, μέσω των μεταρρυθμίσεων, έχει συμβάλλει ουσιαστικά στην επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας”.

Συνεχίζοντας, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στην “εξαιρετική, ιδιαίτερα ισχυρή και ιστορική σχέση μεταξύ των δύο χωρών η οποία ενισχύεται από τις πρόσφατες θετικές εξελίξεις σε στρατιωτικά, οικονομικά και στρατηγικά θέματα”.

Τέλος, ο κ. Τραμπ εξήρε το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, εξέφρασε την ισχυρή στήριξή του στην αναπτυσσόμενη σχέση Ελλάδας – Ισραήλ – Κύπρου, και σημείωσε ότι η πρόσφατα κυρωθείσα από την ελληνική Βουλή συμφωνία αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ – Ελλάδας “επιβεβαιώνει τη δέσμευση των χωρών σε μια ενισχυμένη σχέση ασφαλείας”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις