Ελλάδα

Οικολογικά καλαμάκια στα σχολεία του δήμου Αγίας Βαρβάρας

Μία ακόμη πρωτοπόρα ενέργεια από τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας που επενδύει στην ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον και δείχνει το δρόμο και σε άλλους Δήμους της χώρας.

Η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, για μία ακόμη φορά, δείχνει το δρόμο και σε άλλους Δήμους της χώρας με πρωτότυπες πρωτοβουλίες και ενέργειες που προάγουν τον κοινωνικό πολιτισμό.

Στην επιστημονική ημερίδα με θέμα «Πρότυπο Σχολικό Κυλικείο» που διοργάνωσε το σωματείο σχολικών κυλικείων Νομού Αττικής, o αντιδήμαρχος Παιδιού του δήμου Αγίας Βαρβάρας Δημήτρης Σωτηρόπουλος, επιδεικνύοντας το ιδιαίτερο έργο του δήμου Αγίας Βαρβάρας με επίκεντρο το Παιδί, εξήγησε πως η νέα δημοτική αρχή και πρώτος ο Δήμαρχος Λάμπρος Μίχος, θέλουν να ενσωματώσουν στην καθημερινότητά των παιδιών μας τρόπους για να προστατέψουν το κοινό μας «σπίτι», το περιβάλλον, που τόσο πολύ δοκιμάζεται τα τελευταία χρόνια.

Την εποχή που τα πλαστικά μίας χρήσης, και ιδιαίτερα τα πλαστικά καλαμάκια οδεύουν προς πλήρη κατάργηση και στη χώρα μας, ανακοίνωσε ότι πρώτος ο δήμος Αγίας Βαρβάρας, ανταλλάσσοντας μάλιστα μέρος από τα πλαστικά καπάκια που συγκέντρωσε εδώ και 3 μήνες, φέρνει στα κυλικεία των σχολείων του Δήμου Αγίας Βαρβάρας για τους μαθητές της πόλης τα οικολογικά καλαμάκια που κατασκευάζονται από σιτάρι.

Ο Αντιδήμαρχος πόλης του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, μεταξύ άλλων δήλωσε μάλιστα ότι “πρέπει να προτρέψουμε τους μαθητές μας στον «πράσινο» τρόπο ζωής, ώστε να βάλουν και αυτοί το λιθαράκι τους στην προστασία του πλανήτη μας!”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Το επεισόδιο που οδήγησε στη σύλληψη του Άρη Μουγκοπέτρου για ενδοοικογενειακή απειλή - Η γυναίκα του «έχει panic button στο κινητό της»
Ο δικηγόρος της συζύγου του περιέγραψε στο newsit.gr όλα όσα έγιναν - Γιατί έληξε η συνεργασία του με τον Μουγκοπέτρο και ο ίδιος αποφάσισε να αναλάβει την σύζυγό του
Άρης Μουγκοπέτρος: Το επεισόδιο που οδήγησε στη σύλληψή του για ενδοοικογενειακή απειλή – Η γυναίκα του «έχει panic button στο κινητό της» 6
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά να κηρυχτεί ο δήμος Αγίου Δημητρίου μετά τις καταστροφές από την ισχυρή καταιγίδα
Μεταξύ των σημείων που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα είναι η ευρύτερη περιοχή των οδών Λιδωρικίου, Τεπελενίου, Βαλτετσίου και Δράμας
Σοβαρές ζημιές στον δήμο Αγίου Δημητρίου από τη νεροποντή της Παραμονής Χριστουγέννων
Χριστούγεννα στα μπλόκα οι αγρότες: Στην άκρη τα τρακτέρ, ανοιχτές οι λωρίδες κυκλοφορίας, νέα σύσκεψη έως την Κυριακή
Τα οχήματα που κινούνται προς Θεσσαλονίκη ακολουθούν διαδρομή μέσω της πόλης της Λάρισας, από την παλαιά εθνική οδό, και στη συνέχεια επανέρχονται στον ΠΑΘΕ από τον κόμβο της Γυρτώνης
Στιγμιότυπο από τα μπλόκα των αγροτών στα Μάλγαρα
6