Πολιτική

Στη Βουλή η δικογραφία για διεύρυνση του κατηγορητηρίου εναντίον του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

Για να διευρυνθεί το κατηγορητήριο θα πρέπει να υποβληθεί πρόταση τουλάχιστον 30 βουλευτών που θα συζητηθεί στην Ολομέλεια και θα ακολουθήσει μυστική ψηφοφορία.

Στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, διαβίβασε εν είδει δικογραφίας ο Πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής Γιάννης Μπούγας την πρόθεση διεύρυνσης του κατηγορητηρίου για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο με τα στοιχεία που έχουν προκύψει από τις εργασίες της Επιτροπής και σε υλοποίηση της σχετικής απόφαση που είχε κατά πλειοψηφία έχει ληφθεί από την επιτροπή.

Η ανακοίνωση θα γίνει αύριο στην Ολομέλεια και ευθύς αμέσως η «δικογραφία», δηλαδή το διαβιβαστικό της επιτροπής και ο φάκελος με τα στοιχεία των ενδείξεων για τέλεση και επιπρόσθετων συναφών αξιόποινων πράξεων, πέραν των τεσσάρων για τα οποία ήδη ελέγχεται ο κ. Παπαγγελόπουλος, θα είναι στην διάθεση των κομμάτων και των ενδιαφερόμενων βουλευτών προς ενημέρωση .

Από την γνώση των στοιχείων που θα λάβουν τα κόμματα και οι βουλευτές, θα αποφανθούν για το εάν θα διατυπώσουν σχετικό αίτημα στην Ολομέλεια που θα πρέπει να φέρει 30 τουλάχιστον υπογραφές και το οποίο θα τεθεί σε οργανωμένη συζήτηση και λήψης απόφασης με ονομαστική μυστική ψηφοφορία.

Η συζήτηση και λήψη αυτής της απόφασης από την Ολομέλεια, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής και την πρόσφατη γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής, θα ακολουθήσει όσα προβλέπονται για την σύσταση προανακρτικής επιτροπής της Βουλής. Η συζήτηση δηλαδή θα οριστεί να γίνει εντός 15ημερών από την ημέρα κατάθεσης του ανάλογου αιτήματος που θα υπογράφουν οι κατ’ ελάχιστον 30 βουλευτές.

Σήμερα επίσης έγινε γνωστό ότι στην Βουλή διαβιβάστηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης, με βάση το άρθρο 86 του Συντάγματος περί ευθύνης Υπουργών, η δικογραφία σε βάρος του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά από την μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμένος σχετικά με την εργολαβία για τις εκδόσεις Visa. Και αυτή η έλευση της δικογραφίας από το υπουργείο Δικαιοσύνης θα ανακοινωθεί στην αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γαλλικά ΜΜΕ: «Στην Αθήνα ο Μακρόν, επανεκκινεί τη στρατηγική εταιρική σχέση Γαλλίας – Ελλάδας»
Ο τηλεοπτικός σταθμός BFM επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στις δηλώσεις των δύο ηγετών αναφορικά με τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και τα όσα ανέφεραν για την ανάγκη επιστροφής της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή
μακρον
Μητσοτάκης – Μακρόν: Αυτές ειναι οι δύο συμφωνίες που υπέγραψαν για την στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας
Η συμφωνία προβλέπει ακόμα καλύτερο συντονισμό με τη Γαλλία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ισχυροποιώντας τη θέση της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές αποφάσεις
Η στιγμή που ο Μακρόν και ο Μητσοτάκης υπογράφουν τις συμφωνίες 15
Μητσοτάκης: Πρότυπο για την Ευρώπη η ελληνογαλλική συνεργασία – Μακρόν: Η Ελλάδα είναι μοντέλο οικονομικής προόδου
Μετά την επίσκεψη στη φρεγάτα «Κίμων» και την υπογραφή των συμφωνιών Ελλάδας - Γαλλίας στο Μέγαρο Μαξίμου, Μητσοτάκης και Μακρόν απευθύνουν χαιρετισμό στο Ελληνογαλλικό Επιχειρηματικό Φόρουμ
Εμανουέλ Μακρόν και Κυριάκος Μητσοτάκης 12