Ελλάδα

Κορονοϊός: “Πλαφόν” τρία αντισηπτικά ανά καρότσι στα σούπερ μάρκετ

Ο κορονοϊός αλλάζει όσα ξέραμε στις αγορές στα σούπερ μάρκετ. Τέλος και στις μεγάλες αγορές αντισηπτικών από έναν μόνο πελάτη. Αναμένεται νέα τροφοδοσία μέσα στην εβδομάδα.

Ανώτατο όριο αγοράς για αντισηπτικά εξετάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα πρόσκαιρης εξάντλησης των αποθεμάτων στα ράφια, όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική ρύθμιση αναμένεται ότι θα περιλαμβάνεται στη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα εκδοθεί έως σήμερα ‪το βράδυ‬.

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα επάρκειας. Δεν υπάρχει λόγος να πηγαίνετε κάθε λίγο στο σούπερ μάρκετ, μη συνωστίζεστε, ας βάλουμε όλοι λίγο πλάτη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης από τη Χαλκηδόνα, όπου είχε επισκεφθεί σήμερα το πρωί σούπερ μάρκετ και εξήγησε: «Θεσπίζουμε πλαφόν, τρία αντισηπτικά ανά καρότσι».

Νέα τροφοδοσία σε αντισηπτικά

Όπως είχε δηλώσει νωρίτερα ο υπουργός, περίπου έως την Πέμπτη αναμένεται η νέα τροφοδοσία σε αντισηπτικά, ενώ σε ό,τι αφορά το πλαφόν για την αγορά αντισηπτικών υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχο μέτρο έχουν λάβει ήδη μεγάλες αλυσίδες του εξωτερικού.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στον τρόπο που γίνονται από σήμερα τα ψώνια στα σούπερ μάρκετ με τη μέθοδο της κάρτας με αριθμό προτεραιότητας και συγκεκριμένα είπε: «Οποίος μπαίνει παίρνει κάρτα με τον αριθμό του. Όταν θα τελειώνει τα ψώνια θα την παραδίδει πίσω και  αφότου την απολυμαίνουν θα την παραδίδουν στον επόμενο πελάτη. Με αυτό το σύστημα ελέγχουμε τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων».

click4more: Ο κορονοϊός μας βάζει με κάρτα από σήμερα στα σούπερ μάρκετ!

Με δεδομένο πως σε καθέναν αναλογούν δέκα τετραγωνικά μέτρα, θα γίνονται συστάσεις για απόσταση δυο μέτρων ανά πελάτη, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται ότι η κάρτα είναι αριθμημένη, θα δίνεται σε κάθε πελάτη που μπαίνει, ο οποίος θα την επιστρέφει κατά την έξοδό του.

Απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών

Οι πελάτες μεταξύ τους θα πρέπει να έχουν απόσταση δύο μέτρων, ενώ από τα μεγάφωνα κάθε μισή ώρα θα γίνονται ανακοινώσεις για τα έκτακτα μέτρα.

«Πρέπει να τηρούνται οι κανόνες ασφάλειας και υγιεινής. Αυτά δεν είναι αστεία. Είναι πράγματα που έχουν ειπωθεί από τους επιστήμονες για να ελέγξουμε τη μετάδοση του κορονοϊού» επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ σε ερώτηση σχετικά με τους ανοικτούς ναούς απάντησε: «Πιστεύω ότι και η εκκλησία θα κάνει αυτό που πρέπει. Τώρα θα έρθει η ώρα να βάλουμε πλάτη».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στη φυλακή οδηγός μηχανής στη Θεσσαλονίκη που παρέσυρε τραυματίζοντας θανάσιμα 27χρονη δύο μέρες πριν από τον γάμο της
Την καταδίκη του 24χρονου ζήτησε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας, που σχολιάζοντας την απολογία του, έκανε λόγο για έναν κυνικό και αμετανόητο κατηγορούμενο
Περιπολικό
Ρόδος: Το σκηνοθετημένο τροχαίο που έδειχνε έγκλημα και ο 49χρονος δολοφόνος του ξενοδόχου Κωνσταντίνου Τσιαντή
Ο 49χρονος Ουκρανός που αναζητείται για τη δολοφονία ήταν γνωστός με το ξενοδόχο, ενώ στο παρελθόν είχε απασχολήσει κι άλλες φορές τη δικαιοσύνης και στις αστυνομικές αρχές
Ο άτυχος ξενοδόχος της Ρόδου, Κωνσταντίνος Τσιαντής
Στον κλοιό της κακοκαιρίας η χώρα: Βροχή με το τουλούμι, έντονη χιονόπτωση στα ορεινά και άνεμοι 9 Μποφόρ - Live όλες οι εξελίξεις
Τα φαινόμενα θα είναι επικίνδυνα σε Πελοπόννησο, Αττική, Βοιωτία, Εύβοια και Βόρειο Αιγαίο - Μπαράζ μηνυμάτων από το 112 «Περιορίστε τις μετακινήσεις»
Γυναίκα στη χιονισμένη Κοζάνη 22