Οικονομία

“Αντίδοτο” στον κορονοϊό οι… εθνικοποιήσεις: Πρώτη η Alitalia, ετοιμάζονται κι άλλες

Τα πάνω-κάτω φέρνει στην οικονομία της Ευρώπης ο κορονοϊός. Μετά τα μέτρα που αποφάσισε το Eurogroup, τώρα πέφτουν στο τραπέζι και προτάσεις για εθνικοποιήσεις.

Η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αναμένει να εθνικοποιήσει την αεροπορική εταιρία Alitalia, που αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα εδώ και χρόνια, στο πλαίσιο των έκτακτων οικονομικών μέτρων που λαμβάνονται απέναντι στην επιδημία Covid-19.

Το υπουργικό συμβούλιο «προβλέπει τη σύσταση μιας νέας εταιρίας η οποία θα ελέγχεται πλήρως από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, ή η οποία θα ελέγχεται από μια εταιρία με, ακόμη και έμμεση, πλειοψηφική δημόσια συμμετοχή», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας.

Σκέψεις για εθνικοποιήσεις και στην Γαλλία

Η γαλλική κυβέρνηση είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να στηρίξει μεγάλες εταιρίες που πλήττονται από την αναταραχή στη χρηματοπιστωτική αγορά, μεταξύ των οποίων και την εθνικοποίηση εάν χρειαστεί, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών.

«Δεν θα διστάσω να χρησιμοποιήσω όλα τα διαθέσιμα μέσα για να προστατεύσω μεγάλες γαλλικές εταιρίες», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους.

«Αυτό μπορεί να γίνει με ανακεφαλαιοποίηση, μπορεί να γίνει με την απόκτηση ποσοστού, μπορώ ακόμα και να χρησιμοποιήσω τον όρο εθνικοποίηση, εάν χρειαστεί», πρόσθεσε ο Λεμέρ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας Ελλάδας – Ιταλίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Η συμφωνία υπεγράφη από τον υπουργό Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Ιταλό ομόλογό του, Adolfo Urso, για την ενίσχυση της συνεργασίας στη βιομηχανική πολιτική, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την καινοτομία
Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας Ελλάδας – Ιταλίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Άλμα στους βασικούς δείκτες στο άνοιγμα της Wall Street μετά τη συμφωνία Κίνας – ΗΠΑ για αναστολή δασμών
Οι δύο χώρες συμφώνησαν να αναστείλουν την εφαρμογή του μεγαλύτερου μέρους των τιμωρητικών δασμών και των άλλων μέτρων που έχουν επιβάλει η μία χώρα στην άλλη έως την Τετάρτη
The Wall Street entrance
EY Ελλάδος και DefencEduNet συνεργάζονται για την κάλυψη του χάσματος δεξιοτήτων στον τομέα της άμυνας
Το δίκτυο DefencEduNet θα συνδράμει στην ευθυγράμμιση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων των ελληνικών πανεπιστημίων με τις ανάγκες της αμυντικής βιομηχανίας και θα ενισχύσει κοινά projects έρευνας και ανάπτυξης
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του DefencEduNet, Αναστάσιος Ροζολής και ο Διευθύνων Σύμβουλος της EY Ελλάδος, Γιώργος Παπαδημητρίου