Κόσμος

Κορονοϊός: Έκκληση στους κατοίκους του Τόκιο να μείνουν στο σπίτι

Η κυβερνήτης του Τόκιο ζήτησε από τους κατοίκους του Τόκιο να παραμείνουν στα σπίτια τους αυτό το Σαββατοκύριακο, προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο «έκρηξης» της πανδημίας του νέου κορονοϊού, μετά την καταγραφή στην πόλη 41 νέων κρουσμάτων σήμερα.

Η Γιουρίκο Κόικε είπε ότι το Τόκιο, όπου οι αρχές δεν έχουν επιβάλει προς το παρόν δρακόντεια μέτρα περιορισμού όπως σε άλλες μεγαλουπόλεις παγκοσμίως, έχει φθάσει σε «κρίσιμη στιγμή».

«Ζητάμε αμέσως από τους πολίτες να μην βγουν αυτό το Σαββατοκύριακο εάν δεν πρόκειται για επείγουσα ανάγκη» επισήμανε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε.

Η ίδια προέτρεψε τους κατοίκους της πόλης να εφαρμόσουν την «τηλεργασία», όσο το δυνατόν περισσότερο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και να μην βγουν έξω το βράδυ.

«Από αυτήν την εβδομάδα, ενδέχεται να βρεθούμε αντιμέτωποι με μια έκρηξη των κρουσμάτων» προειδοποίησε.

Τουλάχιστον 1.200 άνθρωποι, εκ των οποίων περίπου 200 στην πρωτεύουσα, έχουν νοσήσει από τον νέο κορονοϊό στην Ιαπωνία και 43 έχουν πεθάνει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι απαράδεκτες αναρτήσεις του αδερφού του Πάπα Λέοντα - Κατακεραύνωνε Δημοκρατικούς και woke ατζέντα
Ο Λούις, είναι οπαδός του Τραμπ και έχει κάνει πολλές αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του απέναντι στην woke ατζέντα και τους Δημοκρατιξκούς
Ο αδερφός του νέο Ποντίφικα, Λούις Πρεβόστ και ο Πάπας Λέων