Κόσμος

ΕΚΤ: Εκτινάχθηκαν τα δάνεια προς επιχειρήσεις τον Μάρτιο στην Ευρωζώνη

Η χορήγηση δανείων προς στις επιχειρήσεις της Ευρωζώνης τον Μάρτιο εκτινάχθηκαν, ενώ την ίδια ώρα μείωση σημείωσαν τα δάνεια προς τα νοικοκυριά, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Οπως έγινε γνωστό, ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των δανείων στις (μη χρηματοπιστωτικές) επιχειρήσεις επιταχύνθηκε στο 5,4% τον Μάρτιο από 3% τον Φεβρουάριο, ενώ ο αντίστοιχος ρυθμός αύξησης των δανείων στα νοικοκυριά επιβραδύνθηκε στο 3,4% από 3,7% τον Φεβρουάριο.

Παράλληλα μεγάλη  αύξηση σημείωσε τον Μάρτιο και η προσφορά χρήματος στην Ευρωζώνη. Συγκεκριμένα, ο ετήσιος ρυθμός αύξησης της προσφοράς χρήματος με ευρεία έννοια (Μ3) διαμορφώθηκε στο 7,5% από 5,5% τον Φεβρουάριο. Ο ετήσιος ρυθμός αύξησης της προσφοράς χρήματος με στενή έννοια (Μ1), που περιλαμβάνει τη νομισματική κυκλοφορία και τις καταθέσεις μίας ημέρας, διαμορφώθηκε στο 10,3% από 8,1% τον Φεβρουάριο.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS