Ελλάδα

Μετακινήσεις στα νησιά – Διευκρινίσεις για την άρση της απαγόρευσης 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την άρση των μετακινήσεων από και προς τα νησιά. Διευκρινίσεις από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη

Το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα για την άρση των μετακινήσεων από και προς την νησιωτική χώρα, σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag», ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπογράμμισε ότι τα μέτρα που θα αφορούν στις μετακινήσεις από και προς τα νησιά θα έχουν συγκεκριμένο πλαίσιο και προϋποθέσεις.

Μεταξύ αυτών, θα περιλαμβάνονται, όπως προανήγγειλε, μειωμένη επιβίβαση ταξιδιωτών κατά 50%, ενώ θα πραγματοποιούνται έλεγχοι, με τήρηση όλων των μέτρων προστασίας και ασφάλειας.

«Καταφέραμε και περιορίσαμε τα κρούσματα στα νησιά. Για να προστατέψουμε την υγεία των νησιωτών. Επίσης διασφαλίσαμε την απρόσκοπτη σύνδεση μεταξύ νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας» σχολίασε σχετικά με μέτρα που ελήφθησαν στην προηγούμενη φάση.

Επιπλέον, ο υπουργός γνωστοποίησε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας θα στηρίξει την ακτοπλοϊα με 15 εκατομμύρια ευρώ «καθώς είναι εθνική προσφορά που πρέπει να στηρίξουμε με κάθε μέσο και τρόπο. Διασφαλίζει την εδαφική συνέχεια της χώρας» είπε, προαναγγέλλοντας μάλιστα και αίτημα στην ΕΕ για αποζημίωση της ακτοπλοϊας από ευρωπαϊκούς πόρους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει η μητέρα 13χρονης που δέχτηκε επίθεση στην Αγία Παρασκευή: «Έλεγαν στην κόρη μου πρέπει να γονατίσεις για να σε συγχωρήσουμε»
Οι δύο κοπέλες, την έβαλαν να γονατίσει στις τουαλέτες αφού της είχαν επιτεθεί ενώ άλλα παιδιά κρατούσαν την πόρτα κλειστή για να μην μπορεί να φύγει
βίντεο από καυγά ανήλικων σε σχολείο
Νίκος Γιαννόπουλος: Θα καταθέσω και ασφαλιστικά μέτρα κατά του Νίκου Παππά, δεν θέλω να με ξαναπλησιάσει
«Είχε το θράσος να έρθει την  επόμενη μέρα να πάρει πρωινό μαζί μου γιατί ήμασταν στο ίδιο ξενοδοχείο. Του είπα ότι δεν γίνεται να είμαστε στον ίδιο χώρο και τελικά έφυγα εγώ»
Νίκος Γιαννόπουλος