Κόσμος

Πάνω από 30.000 νεκροί στη Βρετανία, ξεπέρασε και την Ιταλία

Η Βρετανία «κρατά» από σήμερα ένα θλιβερό ρεκόρ: είναι η χώρα στην Ευρώπη με τους περισσότερους νεκρούς εξαιτίας της πανδημίας την οποία προκαλεί ο κορονοϊός.

Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι στη Βρετανία έχουν πεθάνει με πιθανή αιτία τον κορονοϊό, ο μεγαλύτερος απολογισμός μέχρι στιγμής στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα (05.05.2020).

Click4more Οι νεκροί από κορονοϊό «μιλούν» και δίνουν σπουδαία στοιχεία στους επιστήμονες

Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι 29.648 άνθρωποι πέθαναν ως τις 24 Απριλίου στην Αγγλία και την Ουαλία με την covid-19 (ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός) να αναφέρεται στο πιστοποιητικό θανάτου τους.

Αν σε αυτούς προστεθούν οι θάνατοι στη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία ο απολογισμός για το διάστημα αυτό φτάνει τους 32.313, ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων που έχει καταγραφεί στην Ευρώπη, περισσότεροι ακόμη και από την Ιταλία που θεωρούνταν μέχρι πρότινος η πλέον πληγείσα ευρωπαϊκή χώρα.

Ωστόσο στην Ιταλία η καταγραφή των νεκρών γίνεται με διαφορετικό τρόπο και στον απολογισμό των θυμάτων της επιδημίας του κορονοϊού δεν περιλαμβάνονται όσοι ενδέχεται να έπασχαν από την covid-19 αλλά δεν είχε υποβληθεί σε τεστ για να διαγνωστεί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ: Σάλος στο Fox News για τις δηλώσεις κατά των αστέγων – Ο Μπράιαν Κίλμιντ ζήτησε συγγνώμη για το σχόλιό του
Ο Μπράιαν Κίλμιντ σόκαρε σε ζωντανή μετάδοση προτείνοντας να χορηγούνται θανατηφόρες ενέσεις σε άστεγους που πάσχουν από ψυχικές διαταραχές – Μπροστά στην κατακραυγή, αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη
Ο Μπράιαν Κίλμιντ
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποιεί την Ευρώπη: «Η Ρωσία θα κινηθεί κατά των κρατών που θα κατασχέσουν τα περιουσιακά στοιχεία της»
Η Ρωσία δηλώνει ότι η όποια κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων ισοδυναμεί με κλοπή και θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στα ομόλογα και τα νομίσματα των ΗΠΑ και της Ευρώπης
Ντμίτρι Μεντβέντεφ 1
Οι καύσωνες, οι πλημμύρες και οι ξηρασίες του φετινού καλοκαιριού κόστισαν στην Ευρώπη 43 δισεκατομμύρια ευρώ
Εκτιμάται ότι μέχρι το 2029, τα κόστη που προκλήθηκαν από τις καταστροφές του καλοκαιριού του 2025 θα μπορούσαν να φθάσουν τα 126 δισεκατομμύρια ευρώ - Σε δυσκολότερη θέση Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία
Φωτογραφία αρχείου AP Photo
To BBC παγίδευσε τον άνδρα - κλειδί πίσω από τα porta potty parties στο Ντουμπάι - «Πολλά κορίτσια μπορούν να κάνουν ό,τι θέλεις»
Μια εντυπωσιακή έρευνα του BBC ταυτοποίησε τον Τσαρλς Μουεσίγκουα, πρώην οδηγό λεωφορείου στο Λονδίνο, ως τον αρχηγό ενός κυκλώματος πορνείας που δραστηριοποιείται στις πιο ακριβές συνοικίες του Ντουμπάι
Στιγμιότυπο οθόνης του άνδρα με το παρατσούκλι Abbey, στο βίντεο του BBC
ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει την Ουάσινγκτον υπό ομοσπονδιακό έλεγχο – Κόντρα με τη δήμαρχο για την ICE
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θέλει να θέσει την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα υπό άμεσο ομοσπονδιακό έλεγχο, κατηγορώντας τη δήμαρχο των Δημοκρατικών ότι αρνείται κάθε συνεργασία με την Υπηρεσία Μετανάστευσης (ICE)
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ