Ελλάδα

Κορονοϊός: “Restart” στα ΕΛΤΑ με αποστολές στο εξωτερικό – Ποιες χώρες εξυπηρετούνται

Αποκαταστάθηκε η ταχυδρομική σύνδεση των ΕΛΤΑ με τις περισσότερες χώρες του εξωτερικού, δίνοντας και πάλι τη δυνατότητα αποστολής ταχυδρομικών αντικειμένων προς τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους προορισμούς, όπως οι ΗΠΑ και η Ρωσία.

Υπενθυμίζεται, ότι οι περιορισμοί στις αεροπορικές μεταφορές παγκοσμίως, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού, είχαν προκαλέσει πολλές δυσκολίες στην ανταλλαγή ταχυδρομείου μεταξύ των χωρών.

“Η αποκατάσταση της ταχυδρομικής σύνδεσης της χώρας με το εξωτερικό είναι αποτέλεσμα συντονισμένων προσπαθειών των Ελληνικών Ταχυδρομείων, σε συνεργασία με ταχυδρομικούς φορείς του εξωτερικού, προκειμένου να ξεπεραστεί ο σκόπελος των αεροπορικών διαβιβάσεων και να βρεθούν εναλλακτικοί τρόποι μεταφοράς της αλληλογραφίας”, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση των ΕΛΤΑ.

Ωστόσο, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία τονίζουν ότι οι χρόνοι επίδοσης της αλληλογραφίας διαφοροποιούνται από προορισμό σε προορισμό και προειδοποιούν για καθυστερήσεις. Επίσης, πολλές χώρες του εξωτερικού έχουν διακόψει την αποστολή ταχυδρομικών αντικειμένων προς την Ελλάδα.

Ποιες χώρες εξυπηρετούνται από τα ΕΛΤΑ

Οι χώρες που εξυπηρετούνται είναι οι εξής: Αλβανία, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ισλανδία, Ιταλία, Καναδάς, Κατάρ, Κίνα, Κύπρος (μόνο α’ προτεραιότητα), Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Νότια Αφρική, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σιγκαπούρη, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τσεχία, Φινλανδία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νταλίκα χωρίς εισιτήριο μπλόκαρε την αναχώρηση πλοίου από την Ηγουμενίτσα για την Κέρκυρα
Το πλήρωμα ζήτησε από τον οδηγό της νταλίκας να βγει ώστε να συνεχιστεί η φόρτωση των υπόλοιπων οχημάτων που είχαν εισιτήριο, όμως εκείνος αρνήθηκε, ισχυριζόμενος λόγους υγείας
Το πλοίο Αλκίνοος 2
Αύριο Παρασκευή η κλήρωση για τα Πειραματικά σχολεία - Το Σαββατοκύριακο οι εξετάσεις για τα Πρότυπα
«Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν φέτος για τα Πειραματικά, τα Πρότυπα και τα Δημόσια Ωνάσεια σχολεία ήταν περισσότερες από κάθε φορά, καθώς άγγιξαν τις 25.000», τόνισε η Σοφία Ζαχαράκη
Σχολική αίθουσα