Πολιτική

Τουρισμός: Πρόγραμμα 30 εκατομμυρίων ευρώ – Τι ισχύει για τα καταστήματα τις Κυριακές

Τροπολογία για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Ολους» αλλά και για την αύξηση της ενίσχυσης τουριστικών φορέων και σωματείων κατέθεσε η κυβέρνηση στην Βουλή.

Με την τροπολογία αυτή αναλύεται πώς θα γίνουν οι χρηματοδοτήσεις ύψους 30 εκατ. ευρώ που προβλέπει το πρόγραμμα για να ενισχυθεί ο τουρισμός. Παράλληλα, προστίθεται και το εμπορικό κέντρο στα Σπάτα στην λίστα με τα καταστήματα που έχουν την δυνατότητα να λειτουργούν τις Κυριακές, ενώ έχει αναλυτικές λεπτομέρειες για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Τουρισμός – Ειδικότερα, με την υπόψη τροπολογία:

– Παρέχεται εξαιρετικά για το έτος 2020, η δυνατότητα επιχορήγησης σε φορείς και σωματεία, που εδρεύουν στον δήμο και αναπτύσσουν δράσεις τουριστικής
ανάπτυξης και προβολής, υπό την προϋπόθεση ότι μετέχει σε αυτά o οικείος ΟΤΑ. με ποσοστό τουλάχιστον πενήντα τοις εκατό (50%). Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης στους ανωτέρω φορείς και σωματεία, δεν μπορεί να υπερβαίνει σε ποσοστό ‘το δύο και μισό τοις εκατό (2,5%) των τακτικών εσόδων του δήμου [Κατά τα ισχύοντα (άρθρο 202 του ν.3463/2006), επιτρέπεται η παροχή χρηματικών επιχορηγήσεων σε ν.π.δ.δ., συλλόγους, οργανώσεις κ.λπ. σε ποσοστό 1,5%].

– Παρέχεται η δυνατότητα στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών ΑΕ, εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται κίνδυνος δημόσιας υγείας από τη διασπορά του κορωνοϊού και πάντως για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους τέσσερις (4) μήνες από την έναρξη ισχύος των προτεινομένων ρυθμίσεων, να προβαίνει, κατά παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων, στη σύναψη συμβάσεων με απευθείας ανάθεση (άρθρο 328 του ν.4412/2Ο16), όταν η εκτιμώμενη αξία κάθε σύμβασης, εκτός ΦΠΑ, είναι κατώτερη των ορίων που καθορίζονται στο άρθρο 235 ν.4412/2016, για την επίτευξη του σκοπού του (διασφάλιση της αδιάλειπτης και απρόσκοπτης λειτουργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς, διάθεση, χρήση και έλεγχος των ‘μέσων κομίστρου, -ασφαλέστερη μετακίνηση του επιβατικού κοινού κ.λπ.).

– Καταργείται η Συντονιστική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (Σ. Ε.Σ.Ε) που είχε συσταθεί με την παρ.5 του άρθρου 15 του ν. 4608/2019.

– Προστίθεται στις περιοχές, στις οποίες επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, κατά την περίοδο από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο, εκτός από την δεύτερη Κυριακή του Αυγούστου και η περιοχή που βρίσκεται στο Επιχειρηματικό Πάρκο Γιαλού — Άγιος Δημήτριος-Πύργος στον δήμο Σπάτων της Περιφέρειας Αττικής. Εκπονείται από το Υπουργείο Τουρισμού πρόγραμμα για την ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού με τίτλο “Τουρισμός για όλους”, για την περίοδο 2020-2021, το οποίο χρηματοδοτείται από το εθνικό ή το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Τουρισμού. Με κ.υ.α. καθορίζονται οι προϋποθέσεις, η διαδικασία, οι όροι, τα όργανα και κάθε άλλο ζήτημα σχετικό με την λειτουργία και την εκτέλεση του προγράμματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Αφροδίτη Λατινοπούλου απορρίπτει τα σενάρια συνεργασίας με τον Αντώνη Σαμαρά: «Τον εκτιμώ αλλά είμαστε αυτόνομοι»
«Σε κάποια πράγματα από αυτά που που λέει ο Αντώνης Σαμαράς, συμφωνώ», σχολίασε η πρόεδρος της Φωνής Λογικής - Τι είπε για την εξέγερση των μεταναστών στη δομή φιλοξενίας στις Σέρρες
Αφροδίτη Λατινοπούλου
Πολυτεχνείο: Τα μηνύματα Κυριάκου Μητσοτάκη και Νίκου Ανδρουλάκη για την επέτειο – «Κρατάμε ζωντανό εκείνο το σκίρτημα ελευθερίας»
«Τιμούμε την εξέγερση του 1973 αναβαθμίζοντας την Παιδεία, ώστε να συμβαδίζει με την εποχή μας» τονίζει ο πρωθυπουργός, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να υπογραμμίζει πως «στα χρόνια που έρχονται το Πολυτεχνείο θα γίνεται όλο και πιο επίκαιρο»
Εξέγερση του Πολυτεχνείου
Επέτειος Πολυτεχνείου: Ο Κωνσταντίνος Τασούλας κατέθεσε στεφάνι – «Είναι η υπεύθυνη λαϊκή και γενναία διεκδίκηση της δημοκρατίας»
«Σήμερα, τιμώντας το Πολυτεχνείο και όσους αψήφισαν τη ζωή τους για αυτό, αναμετριόμαστε με το χρέος μας απέναντί στο ευαίσθητο πολίτευμα της δημοκρατίας», είπε μεταξύ άλλων
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας Καταθέτει στεφάνι
Χριστούγεννα με τους ψηφοφόρους για τους βουλευτές της ΝΔ: Τα εκλογικά σενάρια και τα «νέα κόμματα»
Η Ν.Δ. βρίσκεται πολύ μακριά από την αυτοδυναμία και ακόμη περισσότερο από το ποσοστό του 40,56% που είχε συγκεντρώσει στις εθνικές εκλογές του 2023, όταν είχε εκλέξει 158 βουλευτές
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό