Κόσμος

Ο κορονοϊός είναι η “τιμωρία του Θεού” στη Δύση λέει το Ισλαμικό Κράτος

Ο κορονοϊός είναι η τιμωρία του Θεού για τον πόλεμο των δυτικών χωρών ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, κατά την τζιχαντιστική οργάνωση, σύμφωνα με ένα ηχητικό μήνυμα που δημοσιεύτηκε σήμερα.

«Εσείς οι σταυροφόροι χτυπηθήκατε από το χέρι του Θεού…αφού πολεμήσατε τη θρησκεία του και τους προστάτες του», ακούγεται να λέει σε αυτό το 40 λεπτών ηχητικό απόσπασμα ο Αμπού Χάμζα αλ Κουράσι, που παρουσιάζεται ως ο εκπρόσωπος της τζιχαντιστικής οργάνωσης. «Είμαστε χαρούμενοι σήμερα από το πώς επηρεάζεστε από τα βάσανα του Θεού».

Η αυθεντικότητα του ηχητικού μηνύματος δεν ήταν δυνατόν να επαληθευτεί ανεξάρτητα. Αναρτήθηκε από τον προπαγανδιστικό βραχίονα του ΙΚ, το αλ Φουρκάν.

Ο εκπρόσωπος επέκρινε επίσης το κλείσιμο τεμενών λόγω της πανδημίας και την αναστολή της Ούμρα, το ισλαμικό προσκύνημα μετά το Χατζ.

Παράλληλα μετέφερε ένα μήνυμα από τον νέο ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, που ορίστηκε διάδοχος του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι μετά τη δολοφονία του πέρσι.

«Ο Αμπού Ιμπραήμ αλ-Χασεμί αλ-Κουράσι ευλογεί τη μάχη της φθοράς», δήλωσε, προσθέτοντας ότι ο νέος ηγέτης προτρέπει τους υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους να εντείνουν τις επιθέσεις τους, να εκδικηθούν και να σώσουν όσους φυλακίστηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η εύθραυστη ισορροπία στη Γάζα: «Αγκάθια» της συμφωνίας ο αφοπλισμός, οι χαμένοι σοροί και η ανθρωπιστική βοήθεια
Σήμερα η Χαμας παραδίδει τέσσερις σορούς και έτσι ο αριθμός των νεκρών ομήρων που θα έχει επαναπατριστεί θα φθάσει τους 12, ενώ θα απομένουν στη Λωρίδα της Γάζας 16
Ισραηλινοί αστυνομικοί χαιρετούν οχήματα που μεταφέρουν τις σορούς τεσσάρων νεκρών ομήρων
Ντόναλντ Τραμπ: «Είμαι πολύ απογοητευμένος από τον Πούτιν» – Πυρά κατά την Ισπανία και την Κίνα
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του απέναντι σε αρκετούς διεθνείς εταίρους, ασκώντας σφοδρή κριτική κατά σειρά στον Βλαντίμιρ Πούτιν, την ισπανική κυβέρνηση και την Κίνα
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ 1
Ο Νικολά Σαρκοζί στο κατώφλι της φυλακής «La Santé» – Ένα μνημείο ιστορίας, σκανδάλων και πολιτικών πτώσεων στη Γαλλία
Καταδικασμένος σε πέντε χρόνια φυλάκιση για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί πρόκειται να οδηγηθεί στις 21 Οκτωβρίου στη φυλακή «La Santé», στο Παρίσι
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί 9