Κόσμος

Κομισιόν – κορονοϊός: Απειλή κατηγορίας “3” για τους Ευρωπαίους εργαζόμενους

Ο κορονοϊός δεν αποτελεί απειλή υψηλού επιπέδου για τους εργαζομένους, ανακοίνωσε η Κομισιόν την Τετάρτη (03.06.2020).

Επιπλέον, η Κομισιόν αποφάσισε να κατατάξει τον νέο κορονοϊό ως απειλή χαμηλού επιπέδου για τους εργαζομένους, μια κίνηση που θα επιτρέψει στους εργοδότες στην Ευρωπαϊκή να εφαρμόζουν λιγότερο αυστηρά μέτρα ασφαλείας στους χώρους εργασίας απ’ ό,τι θα έπρεπε να εφαρμόσουν αν ο ιός θεωρούνταν απειλή υψηλού επιπέδου.

Η απόφαση μπορεί να έχει ευρείες οικονομικές και υγειονομικές επιπτώσεις καθώς μπορεί να έχει αντίκτυπο στα κόστη των εταιρειών για την πλήρη επανέναρξη των δραστηριοτήτων τους και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Βάσει των κανόνων της ΕΕ, ο νέος κορονοϊός ταξινομήθηκε ως κίνδυνος επιπέδου 3 σε έναν κατάλογο με τέσσερα επίπεδα, στον οποίο το επίπεδο 4 είναι το ανώτερο.

Βάσει των κανόνων της ΕΕ, ένας ιός επιπέδου 3 “μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ανθρώπινη ασθένεια και να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για τους εργαζομένους· μπορεί να δημιουργήσει κίνδυνο διάδοσης στην κοινότητα, όμως συνήθως υπάρχει διαθέσιμη αποτελεσματική προφύλαξη ή θεραπεία”.

Οι βιολογικοί παράγοντες επιπέδου 4 είναι αντιθέτως αυτοί που δημιουργούν “υψηλό κίνδυνο” μόλυνσης και για τους οποίους δεν υπάρχουν διαθέσιμες προφυλάξεις ούτε θεραπεία.

Η Κομισιόν ανακοίνωσε πως η απόφαση ελήφθη έπειτα από διαβούλευση με επιστήμονες και με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σπάνια ήττα του Ντόναλντ Τραμπ στο Ανώτατο Δικαστήριο: Μπλόκο στην ανάπτυξη της Εθνοφρουράς στο Σικάγο
Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ διέταξε την ανάπτυξη της Εθνοφρουράς για την προστασία των αστυνομικών που εφαρμόζουν την πολιτική των μαζικών απελάσεων των παράτυπων μεταναστών
Ντόναλντ Τραμπ