Ελλάδα

Σύψας: Αν τα κρούσματα αυξηθούν πολύ μπορεί να σταματήσει ο τουρισμός

Αυτό που πολλοί… φοβούνται αλλά πολλοί σκέφτονται είπε ο καθηγητής Νίκος Σύψας: Πως αν τα κρούσματα από τουρίστες που θα έρθουν στην Ελλάδα αυξηθούν, τότε μπορεί να υπάρξει lockdown στον τουρισμό.

«O μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο εφησυχασμός. Ο ιός δεν συγχωρεί κανένα λάθος» τόνισε ο Νίκος Σύψας μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (04.06.2020) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, λίγα 24ωρα μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού σε πτήση από Κατάρ και τους φόβους που προκάλεσε για τον τουρισμό.

Click4more Κανονικότητα… και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – “Έκρηξη” της κίνησης μέσα σε μια εβδομάδα

Ο καθηγητής είπε πως ήδη στη βόρεια Ελλάδα ήδη έχουν αυξηθεί τα κρούσματα. Μάλιστα, όπως εκτίμησε, τις επόμενες δύο εβδομάδες θα φανεί και στην καμπύλη. Στην περίπτωση που τα κρούσματα αυξηθούν πολύ είναι πιθανό να σταματήσει η χαλάρωση των μέτρων. «Παίζουμε με τη φωτιά. Μπορεί ακόμα να σταματήσει και ο τουρισμός», τόνισε.

Για τα τεστ στους τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα, ο Νίκος Σύψας είπε πως «δε μπορούμε να κάνουμε τεστ σε όλους τους τουρίστες οπότε θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι. Επίσης, είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Το να συμπεριληφθεί το τεστ στο πακέτο διακοπών δεν το υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σημείωσε επίσης ότι μετά τις 15 Ιουνίου δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα οι τουρίστες.

Για τους τουρίστες που έρχονται από χώρες με πολλά κρούσματα είτε θα σταματήσουν οι πτήσεις είτε θα μπαίνουν σε καραντίνα όσοι έρχονται, είπε ο καθηγητής.

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα στις παραλίες ο Νίκος Σύψας είπε ότι αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλά τα πράγματα για να προχωρήσουμε σε χαλάρωση των μέτρων στις παραλίες. Επίσης, το σερβίρισμα στις ξαπλώστρες θα επιτραπεί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αντικείμενα που είχαν δηλωθεί ως κλοπιμαία μεγάλης αξίας βρέθηκαν σε εμπορευματοκιβώτιο στην Θεσσαλονίκη
Έπειτα από έλεγχο σε πλοίο εμπορευματοκιβωτίων με την σημαία της Πορτογαλίας καθώς και πληροφορίες από την Europol εντοπίστηκαν ρούχα, τσάντες, ρολόγια, υπολογιστές και
Λιμάνι Θεσσαλονίκης
Ο Γιώργος Τσαγκαράκης αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους – Του επιβλήθηκε και εγγύηση 50.000 ευρώ
Ο γνωστός γκαλερίστας Γιώργος Τσαγκαράκης αρνήθηκε το βαρύ κατηγορητήριο, υποστηρίζοντας ότι οι πίνακες του ήταν παμπάλαια κειμήλια που ήταν εκεί από την εποχή του πατέρα του
Γιώργος Τσαγκαράκης 5
Ελληνοβρετανός παραχώρησε στον Γιώργο Τσαγκαράκη το Ευαγγέλιο του 1745 - «Το απέκτησα νόμιμα»
Ένας 71χρονος Ελληνοβρετανός φέρεται να έδωσε αντικείμενα αξίας στον γκαλερίστα - Η δικαστική διαμάχη για πλαστούς πίνακες που είχε στο παρελθόν και οι 17 καταγγέλλοντες που αναμένεται να καταθέσουν
Ο γκαλερίστας Γιώργος Τσαγκαράκης
10