Κόσμος

Ανησυχία στην Κίνα – 57 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Σάββατο ενημερώθηκε για 57 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό στην ηπειρωτική Κίνα.

Αυτό είναι ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός που έχει καταγραφεί από τον Απρίλιο, την ώρα που εκφράζονται φόβοι περί δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού στην Κίνα.

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας διευκρίνισε ότι τα 36 από αυτά τα νέα κρούσματα οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα και εντοπίστηκαν στην πρωτεύουσα Πεκίνο, όπου η εύρεση νέας εστίας μόλυνσης οδήγησε στην επιβολή περιορισμών σε πολλές συνοικίες.

Από τα κρούσματα, τα 19 ήταν «εισαγόμενα», ανέφερε το υπουργείο, κατά τον όρο των κινεζικών αρχών όταν εντοπίζονται ταξιδιώτες που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στο εξωτερικό όταν φθάνουν στην Κίνα.

Τα υπόλοιπα δύο κρούσματα εγχώριας μετάδοσης εντοπίστηκαν στην επαρχία Λιαονίνγκ.Δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19 χθες.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα όπου άρχισε τον Δεκέμβριο ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 83.132 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραγωδία στις ΗΠΑ: 47χρονος δολοφόνησε την σύζυγό του, πυροβόλησε την κόρη του και αυτοκτόνησε – Τσακώθηκαν για το τηλεκοντρόλ
Ο άνδρας είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ όταν τσακώθηκε με τη σύζυγό του για την αλλαγή καναλιού στην τηλεόραση - Σκότωσε την 38χρονη, ενώ ευτυχώς τα τρία παιδιά γλίτωσαν από τα χειρότερα
Η οικογένεια του 47χρονου που σκότωσε την σύζυγό του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε
Ταϊλάνδη και Καμπότζη υπογράφουν νέα συμφωνία κατάπαυσης του πυρός για τον τερματισμό των συγκρούσεων στα σύνορά τους
Η συμφωνία προβλέπει επίσης ότι η Ταϊλάνδη, μετά την τήρηση της εκεχειρίας για 72 ώρες, θα επαναπατρίσει 18 καμποτζιανούς στρατιώτες που κρατούσε αιχμαλώτους από τις προηγούμενες συγκρούσεις τον Ιούλιο
Ο υπουργός Άμυνας της Καμπότζης Tea Seiha και ο υπουργός Άμυνας της Ταϊλάνδης Natthaphon Narkphanit ποζάρουν με έγγραφα κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης της Γενικής Επιτροπής Συνόρων (GBC) σε συνοριακό σημείο ελέγχου, στην επαρχία Chanthaburi