Ελλάδα

Σύμβουλος ασφαλείας Πρωθυπουργού σε ΣΚΑΪ για Τουρκία: Έχουμε έτοιμες τις αντιδράσεις μας για όλα τα σενάρια

Έχουμε έτοιμες τις αντιδράσεις μας για όλα τα σενάρια δήλωσε ο Σύμβουλος ασφαλείας του Πρωθυπουργού, Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος, σημειώνοντας πως η Ελλάδα θα φροντίσει ώστε να μην χρειαστεί να παραβιάσει η Τουρκία κυριαρχικό μας δικαίωμα στην βάση του τουρκολιβυκού μνημονίου.

Αναφορικά με το αν υπάρξει από την μεριά μας κάποια αντίδραση, ο ίδιος -μιλώντας στον ΣΚΑΪ- σημειώνει πως ζούμε με την Τουρκία 50 χρόνια τώρα σε μια ενδιάμεση κατάσταση αυτό που λεγόταν στο παρελθόν μη πόλεμος ή και ψυχρή ειρήνη, άλλοτε με καλύτερες και άλλοτε με χειρότερες σχέσεις. «Δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί να υπάρξει αντίδραση ή θερμό επεισόδιο όμως η Ελλάδα δεν θα ανεχτεί παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην βάση ενός παράνομου μνημονίου».

Εξηγώντας τον ρόλο του αναφέρει πως δεν υπήρχε στην Ελλάδα παλαιότερα, αλλά είναι ένας θεσμός που υπάρχει σε πολλές χώρες. Λειτουργεί σαν επιτελικό όργανο του προέδρου από το οποίο ο Πρόεδρος περνάει την πολιτική ασφάλειας προς την δημόσια διοίκηση και τα υπουργεία αλλά και σαν συντονιστικό μεταξύ των υπουργείων και των υπηρεσιών που άπτονται της ασφάλειας.

click4more: Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Όποιος πατήσει έδαφός μας, πρώτα θα τον κάψουμε, μετά θα δούμε ποιος είναι

Σχετικά με την δήλωση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο κ. Διακόπουλος ανέφερε πως αυτό που είπε δεν είναι έξω από το πλαίσιο της αποστολής του, απλά η εκφορά του λόγου είναι θέμα και προσωπικού στυλ. “Σε αυτή την δήλωση ήταν πολύ σαφές το μήνυμα του αρχηγού”. Υπενθυμίζεται πως ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μιλώντας την Παρασκευή με δημοσιογράφους, είχε αναφέρει πως «Όποιος πατήσει τα πόδια του στο έδαφός μας, πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα ρωτήσουμε ποιος είναι».

Αναφορικά με τις δηλώσεις Τσαβούσογλου πως κάποια νησιά έχουν περισσότερη υφαλοκρηπίδα και άλλα λιγότερη υπογραμμίζει πως δεν τις «διαβάζει» σαν προαναγγελία για έρευνες εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο επόμενο διάστημα, αλλά σύμφωνα με τον ίδιο θέτει τις βάσεις ενός διαλόγου.

Πηγή: skai.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Μιχάλης Αεράκης για το μακελειό στα Βορίζια: «Το θέμα είναι η Παιδεία, πρέπει να ληφθούν αυστηρά μέτρα»
«Τα νέα παιδιά θεωρούν "καπετανάτο" να πίνουν κούπες και όταν μεγαλώσουν να έχουν κι ένα περίστροφο στη μέση τους. Ή να βλέπουμε παιδάκια 9 χρονών να οδηγούν τζιπ 4Χ4 και δεν τους μιλάει κανένας», υπογράμμισε ακόμα
Μιχάλης Αεράκης
Το τηλεφώνημα - παγίδα και οι δύο εκτελεστές του Γιάννη Λάλα, που έπεσε νεκρός στο ξενοδοχείο της Αράχωβας
Πιθανότητα οι εκτελεστές είχαν πίσω τους ομάδα υποστήριξης αποτελούμενη από ακόμη δύο άτομα - Εκτιμάται ότι έχουν εμπειρία στη χρήση πυροβόλων όπλων, στην παρακολούθηση, αλλά και στη νυχτερινές επιθέσεις
ΦΩΤΟ EUROKINISSI 5