Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Δεν θα υπάρξει νέα παράταση στη ρύθμιση για τα αδήλωτα τετραγωνικά

Περισσότερα από 450.000 νοικοκυριά δεν θα πληρώσουν για τα τετραγωνικά που δεν είχαν δηλώσει στο Ε9, τα οποία υπερβαίνουν τα 12,5 εκατ. τετραγωνικά μέτρα, με τη ρύθμιση, η οποία έλαβε παράταση έως 31 Αυγούστου, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στο ΚΟΝΤΡΑ προειδοποίησε ότι δεν θα υπάρξει άλλη παράταση. Παράλληλα, οι δήμοι θα αυξήσουν τα έσοδά τους, καθώς τα αδήλωτα μέχρι σήμερα τετραγωνικά, θα φορολογούνται εφεξής κανονικά από 1ης-1-2020.

«Από τη ρύθμιση κερδίζουν όλοι. Οι πολίτες, η κοινωνία, το κράτος, όλοι μας. Ο πολίτης αποκαθιστά τη σχέση του με το κράτος. Δημιουργεί μια σχέση εμπιστοσύνης, ειλικρινή, εξυπηρετείται, γλυτώνει τα πρόστιμα. Και το κράτος κερδίζει πολύ σοβαρά έσοδα», επισήμανε ο υπουργός.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, κάλεσε όλους τους πολίτες που έχουν ακόμη εκκρεμότητα, να προχωρήσουν στις ηλεκτρονικές δηλώσεις των αδήλωτων τετραγωνικών μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΚΕΔΕ. Επίσης όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο, τους κάλεσε να κάνουν τις δηλώσεις μέσω των λογιστών τους, με δεδομένο ότι θα πάνε στους φοροτεχνικούς για να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις, οι οποίες πήραν παράταση έως το τέλος Ιουλίου. Όσον αφορά αποθήκες και γκαράζ, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι αν χρειαστεί θα εκδοθεί επεξηγηματική εγκύκλιος. «Έχουν δύο μήνες καιρό. Ας το κάνουν όσο γίνεται πιο γρήγορα, γιατί εδώ ολοκληρώνεται αυτή η διαδικασία», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», τόνισε ότι ήδη «τρέχει» και δημιουργεί οφέλη για όλους τους Έλληνες, καθώς 77 έργα ύψους 105 εκατ. ευρώ βρίσκονται σε εξέλιξη, και σε αυτά έχουν δημιουργηθεί ήδη 1.100 θέσεις εργασίας.

Σε ό,τι αφορά την επιλογή έργων, είπε ότι δίνεται προτεραιότητα σε έργα που προάγουν την ποιότητα ζωής και την υγεία των πολιτών (αντικαταστάσεις πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης, αναβάθμιση βιολογικών καθαρισμών, ασφάλεια αστικών εγκαταστάσεων, χώροι αναψυχής για παιδιά, ανακύκλωση, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κλπ), ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία του προγράμματος για αντισεισμική προστασία σχολικών κτιρίων, κατασκευή σχολικών κτιρίων με ΣΔΙΤ και έργα πρόσβασης των ΑμΕΑ στις παραλίες και στη θάλασσα.

«Πολιτική είναι να αντιμετωπίζεις τα προβλήματα των πολιτών. Πολιτική δεν είναι η παραφιλολογία ή η κατασυκοφάντηση των αντιπάλων, ούτε οι άθλιες μεθοδεύσεις. Πολιτική είναι να αντιμετωπίζεις τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα με σχέδιο και υπευθυνότητα. Αυτό κάνει σταθερά η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτό κάνουμε στο υπουργείο Εσωτερικών ένα χρόνο τώρα», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δύο αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας έριξαν σήμερα 8,5 τόνους τροφίμων στη Γάζα – Δείτε βίντεο
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την άμεση διακοπή των εχθροπραξιών, την απελευθέρωση των ομήρων και την ανεμπόδιστη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα»
Τα αεροπλάνα που πέταξαν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
43
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Μαχμούντ Αμπάς – Ανησυχία για τη Γάζα και στήριξη στην Παλαιστινιακή Αρχή από την Ελλάδα
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς – Στο επίκεντρο οι εξελίξεις σε Γάζα και Δυτική Όχθη
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς 2
Η ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατο της Λένας Σαμαρά - «Μεταφέρθηκε σε σταθερή κατάσταση στον Ευαγγελισμό»
«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
Λένα Σαμαρά 24
Γιατί η Λένα Σαμαρά διακομίστηκε από το Σισμανόγλειο στον Ευαγγελισμό - Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον πρόωρο θάνατό της
Αποτελεί ερώτημα εάν η άτυχη κοπέλα είχε ιστορικό επιληψίας ή καρδιακής βλάβης, καθώς κανείς δεν μπορεί να πει μέχρι στιγμής με βεβαιότητα, ποια ήταν η αλληλουχία των γεγονότων που οδήγησαν στο θάνατό της κόρης του Αντώνη Σαμαρά
Ο Αντώνης Σαμαράς και η κόρη του Λένα Σαμαρά στην πρεμιέρα της ταινίας «Ευτυχία» 42