Κόσμος

Μέτρα κατά της γραφειοκρατίας παίρνει η Ιταλία

Η κυβέρνηση Κόντε στην Ιταλία ενέκρινε χθες μια δέσμη μέτρων για την καταπολέμηση και απλούστευση της γραφειοκρατίας.

«Πρόκειται για την μητέρα όλων των μεταρρυθμίσεων» για την Ιταλία, δήλωσε σχετικά ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, με το κύριο σημείο να αφορά την απλούστευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για την ανάθεση εργολαβιών από το δημόσιο.

Με αυτή την κίνηση η κυβέρνηση Κόντε προτίθεται να ξεμπλοκάρει, όπως υποστηρίζει, 40 με 50 μεγάλα δημόσια έργα, τα οποία θα προσφέρουν χιλιάδες θέσεις εργασίας στην Ιταλία.

Ειδικοί επίτροποι θα παρακολουθούν την πορεία των έργων για να μπορούν να παραδίδονται εγκαίρως και χωρίς αύξηση του αρχικού προβλεπόμενου κόστους.

Σύμφωνα με αναλυτές ο πλήρης κατάλογος των μέτρων δεν περιέχεται  στα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης και ότι η δέσμη μέτρων για την απλούστευση της γραφειοκρατίας είναι πολύ πιθανό να αλλάξει σε αρκετά κύρια σημεία κατά την φάση έγκρισής της από το κοινοβούλιο της Ρώμης.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, πάντως, σκοπεύσει να παρουσιάσει τα μέτρα αυτά στους Ευρωπαίους εταίρους, ως μια απτή απόδειξη ότι η Ιταλία θα χρησιμοποιήσει με αποτελεσματικό και άκρως πρακτικό τρόπο τις χρηματοδοτήσεις της ΕΕ για την αντιμετώπιση των οικονομικών και των κοινωνικών συνεπειών της επιδημίας του κορονοϊού.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χαμάς: Ο Νετανιάχου συνεχίζει να λέει μία «σειρά από ψέματα προσπαθώντας να αποκρύψει την αλήθεια»
Ο Νετανιάχου, από την πλευρά του είχε δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να καταλάβει τη Γάζα, αλλά να «την απελευθερώσει από τη Χαμάς», κατηγορώντας τους επικριτές του για «παγκόσμια εκστρατεία ψεμάτων»
Μαχητές της Χαμάς
«Το Ισραήλ να ανακαλέσει την απόφαση για τη Γάζα» - Κοινή δήλωση Ελλάδας και άλλων 4 χωρών
Με κοινή τους δήλωση οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι των 5 χωρών καταδίκασαν την απόφαση του Ισραήλ να επεκτείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα - «Ανθρωπιστική καταστροφή αδιανόητου μεγέθους»
Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ 10
Συνάντηση Τραμπ – Πούτιν στην Αλάσκα: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες προειδοποιούν ότι δεν θα δεχτούν μια «δεύτερη Γιάλτα»
Βερολίνο, Παρίσι και Λονδίνο παρουσιάζουν το δικό τους σχέδιο ειρήνης και ξεκαθαρίζουν ότι το Κίεβο πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων – Ο Ζελένσκι απορρίπτει κάθε εδαφική παραχώρηση
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Εμανουέλ Μακρόν 6