Ελλάδα

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη! Πάνω από 30 τα κρούσματα στον οίκο ευγηρίας! – Πηγαίνει ο Τσιόδρας

Στην πλειοψηφία τους είναι ηλικιωμένοι που έμεναν εκεί ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα σε εκείνους που βγήκαν θετικοί στον κορονοϊό είναι και εργαζόμενοι. Παράλληλα, γίνεται ιχνηλατηση επαφών άλλων 100 ανθρώπων!

Με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, πηγαίνουν εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, μαζί τον γγ Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τα κρούσματα κορονοϊού από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, αγγίζουν τα 35!

Αρχικά διαγνώστηκαν με κορονοϊό 7 ηλικιωμένοι από 80 έως 92 ετών, οι οποίοι έμεναν στον οίκο ευγηρίας. Ακολούθησαν τεστ τόσο στους διαμένοντες όσο και στο προσωπικό και όπως προέκυψε τα κρούσματα ξεπερνούν μέχρι στιγμής τα 30!

Click4More: Κορονοϊός: Αγωνία στον Έβρο μετά τα κρούσματα σε δεύτερο γάμο! Θετικοί γαμπρός και νύφη!

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται από τον ΕΟΔΥ η ιχνηλάτηση των επαφών άλλων εκατό ανθρώπων που ήρθαν σε επαφή με τους ηλικιωμένους!

Σημειώνεται, πως οι επτά ηλικιωμένοι που διαγνώστηκαν πρώτοι με κορονοϊό, έχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Είναι σε κλινικής κορονοϊού απλής νοσηλείας, λόγω της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης της υγείας τους από άλλα νοσήματα.

Τι λένε από τον οίκο ευγηρίας

Σύμφωνα με το grtimes ο οίκος ευγηρίας επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν κρούσματα, ωστόσο, για την ώρα δεν έχουν επίσημη ενημέρωση ως προς τον αριθμό, καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία των διαγνωστικών τεστ, τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους ηλικιωμένους.

«Αυτή την ώρα γίνεται και νέα δειγματοληψία, στέλνονται τα δείγματα στον ΕΟΔΥ και ακολουθούμε όλες τις οδηγίες που μας δίνονται» είπε ο εκπρόσωπος του οίκου ευγηρίας «Αγία Κυριακή», Ιωάννης Ζαγκλής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας βρίσκονται πάνω από 100 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων. «Όλοι όσοι εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό έχουν απομονωθεί και θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο», συμπλήρωσε ο κ. Ζαγκλής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, voria, grtimes

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Πλακιάς για Λουίς Ενρίκε: «Η τοποθέτησή του απαντά στο «πώς στέκεσαι όταν χάνεις το παιδί σου»
Ο Νίκος Πλακιάς, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό όσα είπε ο Ισπανός, απαντώντας στο πώς ένας γονιός μπορεί να σταθεί ξανά στα πόδια του μετά την απώλεια του παιδιού του
Ο Νίκος Πλακιάς
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την δολοφονία της Μάγια στην Πολωνία: «Είχαν σχέση, ο 17χρονος την χτύπησε, ήταν παραβατικός»
ο 17χρονος που είναι βασικός ύποπτος για την δολοφονία της 16χρονης Μάγια, είχε δεχτεί ακόμη 4 καταγγελίες από το 2021, για παρενόχληση και εκφοβισμό
Η 16χρονη Μάγια και ο δράστης της δολοφονίας
Hellenic Train: Με 1,5 ώρα καθυστέρηση αναχώρησε το τρένο από Αθήνα για Θεσσαλονίκη με 210 επιβάτες λόγω τεχνικού προβλήματος
Η Hellenic Train ενημερώνει ότι έδωσε στους 210 επιβάτες νερά και σνακ κατά την αναμονή και παράλληλα δυνατότητα αποζημίωσης με το 25% της αξίας του εισιτηρίου
Τρένο