Κόσμος

Yeni Safak: Βγαίνει και τρίτο τουρκικό γεωτρύπανο στην Ανατολική Μεσόγειο

"Τραβά" κι άλλο το σκοινί η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο. Βγαίνει "σεργιάνι" και το τρίτο μεγαλύτερο γεωτρύπανο της Άγκυρας. Αναφορές ότι βρίσκεται ήδη στην Αττάλεια.

Αποφασισμένη να εντείνει το προκλητικό της “παιχνίδι” είναι η Τουρκία, η οποία ετοιμάζεται να βγάλει και τρίτο γεωτρύπανο στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με τη Yeni Safak.

Σύμφωνα με την Yeni Safak, πρόκειται για το πλωτό γεωτρύπανο “Kanuni” το οποίο αγοράστηκε πρόσφατα και είναι το τρίτο μεγαλύτερο που διαθέτει η Άγκυρα.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως το πλοίο βρίσκεται ήδη στην Αττάλεια και πως το πλήρωμά του βρίσκεται προληπτικά σε καραντίνα λόγω κορονοϊού.

Το “Kanuni” είναι μικρότερο από το “Fatih” και το “Yavuz” με τα επίσημα στοιχεία να αναφέρουν ότι έχει ικανότητα γεώτρησης σε βάθος βυθού 11.400 μέτρων.

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα κάνει μαύρη προπαγάνδα

Υπενθυμίζεται πως χτες ο Μάικ Πομπέο, είχε συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογο του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, τόνισε στον Τσαβούσογλου πως πρέπει να μειωθεί η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. “Είχαμε μια συζήτηση που έγινε την κατάλληλη στιγμή με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την επείγουσα ανάγκη να μειωθουν οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο” αναφέρεται χαρακτηριστικά στο tweet του Μάικ Πομπέο.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών την Παρασκευή είχε συναντηθεί με τον Νίκο Δένδια στην Βιέννη, με τον Πομπέο να μιλά και τότε για ανάγκη αποκλιμάκωσης επισημαίνοντας ότι η σχέση ΗΠΑ – Ελλάδας είναι ισχυρή.

Από την πλευρά του, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά την συνέντευξη Τύπου, μίλησε σε επιθετικούς τόνους, εξαπολύοντας νέα επίθεση στην Ελλάδα, την οποία κατηγόρησε για “μαύρη προπαγάνδα”. “Εξηγήσαμε τα βήματα που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, γιατί η Ελλάδα κάνει μαύρη προπαγάνδα. Ήμασταν πάντα ανοιχτοί σε διάλογο. Επίσης, διαπιστώσαμε ότι (σ.σ. ο Πομπέο) γνώριζε τις τελευταίες εξελίξεις”, είπε ο υπουργόςΕξωτερικών της Τουρκίας, τονίζοντας ότι συζήτησαν εκτενώς για τη Λιβύη. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Forbes: Ο Πιέτρο Παρολίν ξεπέρασε τους αντιπάλους του στις στοιχηματικές – Ραγδαία πτώση στις αποδόσεις μετά τον λευκό καπνό
Ο Παρολίν κατείχε σημαντικό προβάδισμα στις στοιχηματικές πλατφόρμες Polymarket και Kalshi, οι οποίες είναι νόμιμα αδειοδοτημένες στις ΗΠΑ, με πιθανότητες γύρω στο 70% και στις δύο πλατφόρμες για να εκλεγεί Πάπας
Ο Καρδινάλιος Πιέτρο Παρολίν
Ο Τραμπ ανακοίνωσε εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία για βοδινό κρέας, αιθανόλη και γεωργικά προϊόντα – Δεν έπεσαν υπογραφές
Με σόου στο Οβάλ Γραφείο και μέσω τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε την πρώτη εμπορική συμφωνία μετά την επιβολή των δασμών
Ντόναλντ Τραμπ 1