Κόσμος

Μπολσονάρο σε δημοσιογράφο: «Θέλω να σου ρίξω μπουνιά στα μούτρα»

Βιβλίο ολόκληρο μπορεί να γράψει κανείς για τα «κατορθώματα» του προέδρου της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρο.

Το τελευταίο επεισόδιο γράφτηκε την Κυριακή με τον Μπολσονάρο να λέει ότι θέλει να χτυπήσει δημοσιογράφο, όταν αυτός ο τελευταίος του απηύθυνε ερώτηση για τις τραπεζικές καταθέσεις στον λογαριασμό της συζύγου του, Μισέλ Μπολσονάρου, από πρώην συνεργάτη ενός από τους γιους του.

«Θέλω να σου ρίξω μπουνιά στα μούτρα, εντάξει;» ακούγεται να απαντά ο Μπολσονάρο στην ερώτηση του συντάκτη του πολιτικού ρεπορτάζ της εφημερίδας O Globo στο ηχογραφημένο απόσπασμα 37 δευτερολέπτων που έδωσε στη δημοσιότητα η εφημερίδα .

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, βραζιλιάνικα ΜΜΕ αποκάλυψαν ότι ο συνεργάτης, ο Φαμπρίσιο Κεϊρόις, έκανε καταθέσεις ύψους 72.000 reais (σχεδόν 10.850 ευρώ) στον λογαριασμό της πρώτης κυρίας μεταξύ του 2011 και του 2018.

Ο Κεϊρόις υπήρξε συνεργάτης του μεγαλύτερου γιου του προέδρου Μπολσονάρο. Ο Φλάβιο Μπολσονάρο, σήμερα ομοσπονδιακός γερουσιαστής, ήταν τότε τοπικός βουλευτής στο Ρίο ντε Ζανέιρο.

Ο πρώην συνεργάτης του γιου του προέδρου έχει συλληφθεί στο πλαίσιο έρευνας που διενεργείται σχετικά με καταθέσεις που είχαν γίνει τη συγκεκριμένη περίοδο, ύψους 1,2 εκατ. reais (περίπου 181.000 ευρώ). Τα ερωτήματα σχετικά με τον Κεϊρόις συνεχίζουν να καταδιώκουν την οικογένεια του προέδρου. Η υπόθεση είναι εμφανές πως ενοχλεί τον Μπολσονάρου, καθώς θέτει υπό αμφισβήτηση τη δέσμευσή του πως θα πάτασσε τη διαφθορά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μυστικά σχέδια εξουσίας στην Τεχεράνη: Αλί Λαριτζανί, η επιλογή του Αλί Χαμενεΐ σε περίπτωση δολοφονίας του από τους Αμερικανούς
Ο πρώην διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης Λαριτζανί ετοιμάζει τον αδελφό του ανώτατο ηγέτη Σάντεγκ για διάδοχο του Χαμενεΐ - ΗΠΑ και Ιράν σε κρίσιμες διαπραγματεύσεις στη Γενεύη υπό την απειλή πολέμου
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ έχει επιλέξει τον Αλί Λαριτζανί, κορυφαίο αξιωματούχο εθνικής ασφάλειας, ως υπηρεσιακό υπεύθυνο σε περίπτωση δολοφονίας του