Κόσμος

Έρευνα: Ο κίνδυνος έκθεσης στον κορονοϊό είναι πολύ χαμηλός στις πτήσεις

Ελάχιστες είναι σύμφωνα με έρευνα οι πιθανότητες διάδοσης του κορονοϊού στις πτήσεις. Πρόκειται για τα αποτελέσματα μελέτης του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Όπως αναφέρει η έρευνα πρόκειται για ένα θετικό σημάδι για τον κλάδο των αεροπορικών εταιριών καθώς προσπαθεί να ανακάμψει οικονομικά από τις καταστροφικές συνέπειες που είχε η πανδημία COVID19 στις μετακινήσεις των επιβατών.

Όταν ένας επιβάτης που κάθεται – εντός καμπίνας αεροσκάφους – φοράει μάσκα, ένα μέσο ποσοστό 0,003% των σωματιδίων του αέρα που τον περιβάλλουν είναι μολυσμένα, εντός της ζώνης των αναπνοών του, γύρω από το κεφάλι του, ακόμη και αν οι επιβάτες κάθονται σε όλες τις θέσεις, όπως εντόπισε η ίδια μελέτη.

Στην υπόθεση διεξαγωγής της μελέτης υπήρχε ένα μολυσμένο άτομο στο αεροπλάνο, ενώ δεν εξομοιώθηκαν οι συνέπειες από την κίνηση των επιβατών εντός της καμπίνας του αεροσκάφους.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε πτήσεις αεροσκαφών Boeing 777 και Boeing 767 της United Airlines, ενώ τα αποτελέσματά της έδειξαν ότι οι μάσκες βοήθησαν στη μείωση της έκθεσης στη μόλυνση από τον κορονοϊό όταν κάποιος είχε βήχα, ακόμη και στις γειτονικές θέσεις εντός της καμπίνας επιβατών των αεροσκαφών.

Ποσοστό περίπου 99,99% των σωματιδίων είχαν φιλτραριστεί μέσα σε 6 λεπτά, εξαιτίας της λειτουργίας ταχείας ανακύκλωσης του αέρα, του εξαερισμού καθοδικού ρεύματος αέρα, αλλά και των σύγχρονων συστημάτων φιλτραρίσματος του αέρα, που διαθέτουν τα αεροσκάφη.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ντόναλντ Τραμπ, ζήτα συγγνώμη»: Πάνω από 10.000 άνθρωποι στη Δανία διαδήλωσαν κατά του Αμερικανού προέδρου
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε δηλώσει πως τα στρατεύματά του ΝΑΤΟ «παρέμεναν λίγο μακριά από τις γραμμές του μετώπου» κατά τη διάρκεια των 20 ετών της σύγκρουσης στο Αφγανιστάν
Δανία
Παραιτήθηκε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της Σλοβακίας μετά τη δημοσίευση μηνυμάτων του με τον Επστάιν
«Όχι επειδή έκανα κάτι παράνομο ή ανήθικο, αλλά για να μην επιβαρυνθεί πολιτικά για κάτι που δεν σχετίζεται με τις αποφάσεις του», ανέφερε ο Λάιτσακ για την παραίτησή του
Μίροσλαβ Λάιτσακ
Πάνω από 32 νεκροί στη Γάζα μετά από ισραηλινό χτύπημα που βάζει σε κίνδυνο την εκεχειρία
Ο ισραηλινός στρατός τόνισε ότι οι ενέργειές του έγιναν ως αντίποινα για ένα περιστατικό κατά το οποίο οκτώ Παλαιστίνιοι αντάρτες βγήκαν από μια σήραγγα στη Ράφα, στη νότια Γάζα
Λωρίδα της Γάζας