Ελλάδα

ΕΟΔΥ: Στο “πράσινο” η Ελλάδα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη

Παρά το ρεκόρ νέων κρουσμάτων ο ΕΟΔΥ επισημαίνει ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να κατέχει μια από τις καλύτερες θέσεις στην Ευρώπη ως προς τον κορονοϊό.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ, η Ελλάδα εξακολουθεί να κατέχει μια από τις καλύτερες θέσεις στην Ευρώπη, και όχι μόνο, αναφορικά με τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού στον πληθυσμό, αλλά, και στα μέτρα που λαμβάνονται για την ανίχνευση και έγκαιρη πρόληψη της νόσου που προκαλεί, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).

Ο ΕΟΔΥ επισημαίνει ότι αυτό προκύπτει από ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), η οποία δημοσιεύθηκε στις 15/10/2020 και αφορά την τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση στην Ευρώπη, σε μια συντονισμένη προσπάθεια περιορισμού της κινητικότητας μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών, και κατά συνέπεια και της πανδημίας COVID-19.

Οι συστάσεις αυτές εγκρίθηκαν από τα κράτη μέλη της ΕΕ στις 13 Οκτωβρίου 2020.

Click4more: Σημεία και τέρατα είδε ο Χαρδαλιάς στην Κοζάνη! Έδωσε στεγνά τα ονόματα μπαρ με κρούσματα! – Το πάρτι με τους 11 θετικούς

Με βάση τα στοιχεία αυτά, όπως τονίζει ο ΕΟΔΥ, η Ελλάδα χαρακτηρίζεται ως μια από τις ελάχιστες περιοχές της Ευρώπης με πάρα πολύ χαμηλό κίνδυνο (πράσινη ζώνη), όσον αφορά το σύνθετο δείκτη που αφορά τα νέα κρούσματα του κορονοϊού, αλλά και τη συχνότητα των ελέγχων για τη διάδοση του στην κοινότητα.

Επίσης, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η χώρα είναι στις υψηλότερες θέσεις αναφορικά με τους ελέγχους που γίνονται στον πληθυσμό για την ανίχνευση της νόσου. “Οι σχετικοί χάρτες, στους οποίους οι συστάσεις βασίζονται, στηρίζονται σε δεδομένα που αναφέρονται από τα κράτη μέλη της ΕΕ στη βάση δεδομένων του Ευρωπαϊκού Συστήματος Εποπτείας ή είναι διαθέσιμα στο ECDC από επίσημες πηγές”, καταλήγει ο ΕΟΔΥ.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Βούλιαξε» η Σκιάθος: Ποτάμια οι δρόμοι λόγω της κακοκαιρίας – Η ΕΛΑΣ κρούει το καμπανάκι του κινδύνου στους οδηγούς
Οι αρχές έχουν προειδοποιήσει τους οδηγούς να αποφεύγουν τις περιοχές με έντονη κίνηση νερού και να περιορίζουν τις μετακινήσεις μόνο σε επείγουσες ανάγκες
Σκιάθος
Γνωστός τενόρος κατηγορείται για τον άγριο ξυλοδαρμό του 15χρονου γιου του – Μήνυση από την πρώην σύζυγό του
Φέρεται πως τον χτύπησε χρησιμοποιώντας τα χέρια, τα πόδια του ακόμη και τις παντόφλες του - Οδηγείται στο αστυνομικό τμήμα της Καλλιθέας για να πει την δική του εκδοχή για το σοβαρό περιστατικό
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ