Κόσμος

11.705 κρούσματα κορονοϊού και 69 νεκροί σε 24 ώρες στην Ιταλία

Τα κρούσματα κορονοϊού, το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία είναι 11.705 και 69 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Πραγματοποιήθηκαν, όμως, σχεδόν είκοσι χιλιάδες λιγότερα διαγνωστικά τεστ σε σύγκριση με χθες. Χθες, τα περιστατικά ήταν 10.925, με 47 νεκρούς.

Συνολικά, 7.131 ασθενείς έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία και 750 στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Από την αρχή της πανδημίας, στην Ιταλία 36.543 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από την Covid-19.

H περιφέρεια με τα περισσότερα κρούσματα, σήμερα είναι και πάλι η Λομβαρδία (2.975), ενώ ακολουθούν η Καμπανία, με κύρια πόλη την Νάπολη (1.376) και η περιφέρεια Λάτιο, με πρωτεύουσα την Ρώμη (1.198). Οι ειδικοί θεωρούν κρίσιμη την κατάσταση στο Μιλάνο.

Απόψε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε αναμένεται να ανακοινώσει, σε τηλεοπτικό μήνυμά του, αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, με στόχο τον περιορισμό των κρουσμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Αραγτσί «αδειάζει» τον Τραμπ: «Θα αργήσουμε τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ – Μπορούμε γρήγορα να ξεκινήσουμε τον εμπλουτισμό ουρανίου»
Ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχίζει τα «μούτρα» με την Τεχεράνη - Το Ιράν ξεκαθάρισε πως θα προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις μόνο αν του δοθεί εγγύηση από τις ΗΠΑ πως δεν θα βομβαρδιστεί ξανά
Αμπάς Αραγτσί
Συλλήψεις δημοσιογράφων και σκιτσογράφων στην Τουρκία για σκίτσο του Μωάμεθ - Οργή και αντιδράσεις κατά σατιρικού περιοδικού
Πρόκειται για μια γελοιογραφία στην οποία εμφανίζονται ο Μωάμεθ και ο Μωυσής να ανταλλάσσουν χαιρετισμό πάνω από μία πόλη της Μέσης Ανατολής που βομβαρδίζεται
Το επίμαχο σκίτσο του Μωάμεθ