Ελλάδα

Κορονοϊός: 841 νέα κρούσματα και 10 νεκροί την Παρασκευή – 89 διασωληνωμένοι

29.057 είναι τα συνολικά κρούσματα που προκαλεί ο κορονοϊός. 559 νεκροί από την αρχή της πανδημίας στη χώρα μας.Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 89. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα τα κρούσματα που προκαλεί ο κορονοϊός είναι πάνω από 800 καθώς και σήμερα Παρασκευή 23 Οκτωβρίου ανακοινώθηκαν 841 νέα.

Οι νεκροί το τελευταίο 24ωρο ανέρχονται σε 10, ενώ οι διασωληνωμένοι είναι 89. Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ είναι η ακόλουθη:  Σήμερα ανακοινώνουμε 841 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 76 συνδέονται με γνωστές συρροές και 43 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 29057, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

3777 (13.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 11354 (39.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

89 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 31 (34.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 268 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 10 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 559 θανάτους συνολικά στη χώρα. 209 (37.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Έμαθα ότι έβρισε τη μητέρα μου και τον μαχαίρωσα», είπε στους αστυνομικούς ο δράστης της δολοφονίας του επιχειρηματία στη Λαμία
Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που πρόδωσαν τις κινήσεις του δράστη και τα ρούχα που φορούσε όταν μαχαίρωνε μέχρι θανάτου του θύμα και βρέθηκαν μέσα στο σπίτι του
Καφετέρια