Κόσμος

«Πιάνεται» στις καταγγελίες Τραμπ ο Όρμπαν και… κουνάει το δάχτυλο

Τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης στη Βουδαπέστη μιλούν σήμερα για «νοθεία» στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, επαναλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ, του «φίλου της Ουγγαρίας», όπως τον αποκαλεί ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.

«Τεράστια ένταση στην Αμερική μετά τις πολλές ενδείξεις νοθείας», γράφει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Origo.hu.

Ξεσαλώνει ο Όρμπαν

Ο Όρμπαν, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο δημόσιο ραδιόφωνο, υποστήριξε ότι «μετά από αυτές τις εκλογές» οι ΗΠΑ δεν είναι πλέον σε θέση «να επικρίνουν άλλες χώρες».

Από την ημέρα που ανέλαβε την προεδρία ο Τραμπ, οι διμερείς και οικονομικές σχέσεις της Ουγγαρίας και των ΗΠΑ ήταν «στο καλύτερο σημείο τους» και «ανέκαθεν ήμουν στο πλευρό του προέδρου Τραμπ», υπενθύμισε επίσης.

Click4more: Αμερικανικές εκλογές: Επανακαταμέτρηση στην Τζόρτζια – Πόσο μπροστά είναι ο Μπάιντεν

Το 2016 ο Όρμπαν ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που στήριξε την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ για την προεδρία των ΗΠΑ. Του εξέφρασε ξανά τη στήριξή του αυτόν τον Σεπτέμβριο. Πέρσι, όταν επισκέφθηκε την Ουάσινγκτον, ο Τραμπ είπε ότι ο Όρμπαν είναι ένας ηγέτης «σεβαστός σε όλη την Ευρώπη».

Τον περασμένο μήνα, ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν, αναφερόμενος συγκεκριμένα στην Ουγγαρία, κατηγόρησε τον Τραμπ ότι «αγκαλιάζει όλα τα καθάρματα του κόσμου».

Την εποχή που ο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα, ο Βίκτορ Όρμπαν κατηγορείτο συχνά για τις επιθέσεις του στην ελευθερία του Τύπου, της δικαιοσύνης και των δικαιωμάτων των πολιτών. Σε ορισμένους Ούγγρους αξιωματούχους απαγορεύτηκε η είσοδος στο έδαφος των ΗΠΑ, με την κατηγορία της διαφθοράς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε 16χρονο Παλαιστίνιο στη Δυτική Όχθη - «Ήταν σε επιχείρηση διάλυσης συγκέντρωσης» λένε οι IDF
«Μετά την κηδεία του 16χρονου Αμάρ Σαμπάχ, ομάδα νεαρών είχε συγκεντρωθεί σε κεντρικό δρόμο όταν Ισραηλινός στρατιώτης πυροβόλησε τον 16χρονο Μουχίμπ Τζιμπρίλ στο κεφάλι», δήλωσε ο δήμαρχος της Τουκούα
Ένας Παλαιστίνιος διαπληκτίζεται με Ισραηλινούς στρατιώτες, στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη
Συγκλονίζει η οικογένεια του ήρωα της επίθεσης στο Σίδνεϊ: «Η Συρία είναι περήφανη γι’ αυτόν – Από μικρός ήταν γενναίος»
«Ενήργησε ενστικτωδώς, χωρίς να σκεφτεί ποιοι ήταν οι άνθρωποι που σκοτώνονταν - χωρίς να γνωρίζει τη θρησκεία τους» είπε με περηφάνεια ο θείος του
Ο θείος του ήρωα του Σίδνεϊ μπροστά από το πατρικό του σπίτι στην Ιντλίμπ της Συρίας
Μόσχα: Μυστηριώδης θάνατος αντιπροσώπου σερβικής κρατικής εταιρείας που πούλαγε όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία
Οι σερβικές αρχές έκαναν έρευνες στα γραφεία και διαπίστωσαν ότι έλλειπαν πολλοί φάκελοι και ότι είχαν αφαιρεθεί οι σκληροί δίσκοι των υπολογιστών
Αυτόματα τυφέκια σε έκθεση όπλων και πυρομαχικών
Νέα στοιχεία για το μυστήριο ταξίδι των δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης του Σίδνεϊ στις Φιλιππίνες - Η πιθανή εμπλοκή τους με ισλαμιστές μαχητές
Οι δυο τους έμειναν στο νησί περίπου έναν μήνα και συγκεκριμένα σε μία περιοχή στην οποία είναι γνωστό ότι δραστηριοποιούνται φανατικοί ισλαμιστές
αυστραλία