Κόσμος

Το Ουισκόνσιν επιβεβαίωσε το… κάζο του Τραμπ!

Η ανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων στις δύο μεγαλύτερες κομητείες του Ουισκόνσιν ολοκληρώθηκε σήμερα, Κυριακή 29.11.2020, επιβεβαιώνοντας ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν νίκησε τον απερχόμενο Ντόναλντ Τραμπ στην πολιτεία κλειδί με διαφορά άνω των 20.000 ψήφων.

Η ανακαταμέτρηση τελείωσε σήμερα στο Ντέιν Κάουντι, λίγες ημέρες μετά το Μιλγουόκι Κάουντι. Τελικά, το προβάδισμα του Τζο Μπάιντεν ενισχύθηκε κατά 87 ψήφους έναντι του Τραμπ στην πολιτεία του Ουισκόνσιν.

3 εκατ. δολάρια πληρώνει ο Τραμπ για… να αυξήσει τα ποσοστά του ο Μπάιντεν!

Η εκστρατεία του Τραμπ απαίτησε να γίνει ανακαταμέτρηση στις δύο πολυπληθέστερες κομητείες στο Ουισκόνσιν, που παραδοσιακά αποτελούν οχυρά των Δημοκρατικών, αφού ηττήθηκε στην πολιτεία με διαφορά περίπου 20.000 ψήφων. Οι δύο διαδικασίες ανακαταμέτρησης θα κοστίσουν 3 εκατομμύρια δολάρια στην εκστρατεία του Τραμπ.

Συνολικά, ο Μπάιντεν επικράτησε στις εκλογές εξασφαλίζοντας 306 εκλέκτορες — αρκετά περισσότερους από τους 270 που χρειαζόταν — έναντι 232 του Τραμπ. Ο Δημοκρατικός κέρδισε επίσης με μεγάλη διαφορά (πάνω από 6 εκατομμύρια) σε αριθμό ψήφων, κάτι πάντως που με δεδομένο το αμερικανικό εκλογικό σύστημα δεν έχει πρακτική αξία.

Ο Τζορτζ Κρίστενσον, αξιωματούχος στην κομητεία Μιλγουόκι, τόνισε μετά την αποπεράτωση της ανακαταμέτρησης ότι «έδειξε αυτό που ξέραμε ήδη: οι εκλογές στην κομητεία Μιλγουόκι είναι δίκαιες, διαφανείς, ακριβείς και ασφαλείς».

Η εκστρατεία του Τραμπ σκοπεύει να προσφύγει στη δικαιοσύνη για να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας συνολικά στην πολιτεία Ουισκόνσιν, αλλά ο χρόνος εξαντλείται…

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Εμανουέλ Μακρόν χαιρετίζει τη δέσμευση του Τραμπ για το τέλος στον πόλεμο στη Γάζα και την απελευθέρωση όλων των ομήρων
Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συμβάλλει σε μία διαρκή ειρήνη στην περιοχή βασισμένη στη λύση των δύο κρατών επί τη βάσει των πρόσφατων σχετικών αποφάσεων του ΟΗΕ
Εμανουέλ Μακρόν
Αυτό είναι το σχέδιο του Τραμπ για κατάπαυση πυρός στη Γάζα που παρουσίασε ο Λευκός Οίκος
Εντός 72 ωρών από τη στιγμή που το Ισραήλ κάνει αποδεκτό το σχέδιο όλοι οι όμηροι, θα πρέπει να επιστρέψουν στο Ισραήλ και να απελευθερώσει 250 ισοβίτες Παλαιστίνιους και 1.700 Γαζαίους που συνελήφθησαν μετά την 7η Οκτωβρίου 2023.
Παλαιστίνια παιδιά αντιδρούν, στον τόπο των ισραηλινών επιθέσεων σε ένα σπίτι, στην πόλη της Γάζας.
Ερντογάν: «Τα θετικά αποτελέσματα της συνάντησης με τον Τραμπ θα γίνουν σύντομα ορατά»
Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι «η σφαγή στη Γάζα, η αυξανόμενη επιθετικότητα του Ισραήλ, ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας και οι εξελίξεις στην περιοχή μας ήταν στην κορυφή της ατζέντας μας»
Τραμπ και Ερντογάν
Φορτηγό πλοίο υπό ολλανδική σημαία δέχθηκε πυραυλική επίθεση και φλέγεται στον Κόλπο του Άντεν - Δύο τραυματίες
Δεν είναι σαφές αν η επίθεση πραγματοποιήθηκε από τους Χούθι, συμμάχους του Ιράν, που έχουν εξαπολύσει πολλές επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα από το 2023
Πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα