Κόσμος

Κορονοϊός: Ο Κόντε ανακοίνωσε τα νέα περιοριστικά μέτρα για τα Χριστούγεννα στην Ιταλία

Σε τηλεοπτικό του μήνυμα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, ανακοίνωσε επίσημα τα νέα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό τα οποία θα ισχύσουν κατά την περίοδο των γιορτών.

Επιβεβαιώνεται ότι από τις 21 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου θα απαγορευθεί η μετακίνηση από την μια περιφέρεια στην άλλη, ενώ τα Χριστούγεννα, στις 26 Δεκεμβρίου και την παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο κάθε Ιταλός θα πρέπει να παραμείνει στον τόπο της μόνιμης κατοικίας του.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα συνεχίσει να ισχύει από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, ενώ την Πρωτοχρονιά θα διαρκέσει περισσότερο, και θα λήξει στις 7 το πρωί. Φυσικά, δεν θα οργανωθούν υπαίθριες συναυλίες και γιορτές.

Τα εστιατόρια θα μπορούν να μένουν ανοικτά μέχρι τις 6 το απόγευμα, όπως και τα καφέ, καθ΄όλη την περίοδο των γιορτών. Σε ό,τι αφορά το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, απαγορεύεται κάθε είδους δείπνο, συμπεριλαμβανομένων αυτών στα εστιατόρια των ξενοδοχείων.

Παράλληλα, ο Ιταλός πρωθυπουργός ζήτησε από τους συμπατριώτες του να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά μέσα στο σπίτι, μόνον με τα πρόσωπα με τα οποία μοιράζονται την ίδια στέγη. «Δεν πρόκειται για επιβολή, αλλά με τον τρόπο αυτό θα προστατέψουμε τους γονείς και τους παππούδες μας», τόνισε ο Κόντε.

Ο Κόντε επιβεβαίωσε, επίσης, ότι τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούν να μένουν ανοικτά μέχρι τις 9 το βράδυ, για να ευνοηθεί η αγορά των δώρων και να αποφευχθεί, συγχρόνως, η πολυκοσμία. Τα δε λύκεια στην Ιταλία θα ξανανοίξουν τις πύλες τους, με επιστροφή των μαθητών στα θρανία στις 7 Ιανουαρίου.

«Θα είναι σίγουρα, διαφορετικά Χριστούγεννα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα τα ζήσουμε με λιγότερα έντονο τρόπο», κατέληξε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΕΕ και ΝΑΤΟ στηρίζουν τον Ζελένσκι που πηγαίνει στη Φλόριντα να μιλήσει με τον Τραμπ για το σχέδιο λήξης του πολέμου στην Ουκρανία
Ο Ζελένσκι, ο οποίος βρίσκεται καθ' οδόν για τις ΗΠΑ, είπε ότι μετά τις ειρηνευτικές συνομιλίες του με τον Τραμπ θα ενημερώσει άμεσα τους Ευρωπαίους
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Βρέθηκαν τα λείψανα της 9χρονης Μέλοντι που αγνοούνταν επί 2 μήνες στις ΗΠΑ - Συνελήφθη η μητέρα της και δηλώνει αθώα
Έπειτα από έρευνες εντοπίστηκε φυσίγγιο στην αποθήκη της μητέρας, το οποίο ταιριάζει με φυσίγγια που βρέθηκαν κοντά στα λείψανα της άτυχης Μέλοντι, τα οποία εντόπισε τυχαία ένα ζευγάρι στην πολιτεία Γιούτα
Η 9χρονη Μέλοντι που αγνοούνταν για πάνω από 2 μήνες
Ο Ζελένσκι αποφασισμένος να «κάνει ό,τι χρειαστεί για να σταματήσει τον πόλεμο» – «Η Ουκρανία δεν βιάζεται για επίλυση με ειρηνικά μέσα» λέει ο Πούτιν
«Σε αυτόν τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, θέλουμε ειρήνη, ενώ η Ρωσία επιδεικνύει την επιθυμία να συνεχίσει, αν ολόκληρος η Ευρώπη και η Αμερική είναι στο πλευρό μας, μαζί θα σταματήσουμε τον Πούτιν» τονίζει ο Ζελένσκι
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βλαντίμιρ Πούτιν