Κόσμος

Μέρκελ: «Αυτά τα Χριστούγεννα δείτε τους δικούς σας μέσω βιντεοκλήσης»

Χριστούγεννα αλλιώς λέει και η Μέρκελ! Η Γερμανίδα καγκελάριος προέτρεψε τους Γερμανούς να αποφύγουν τις επισκέψεις σε συγγενείς και να χρησιμοποιήσουν τις βιντεοκλήσεις αντί για κατ’ ιδίαν ευχές.

Η Άνγκελα Μέρκελ εξήγησε ότι η Γερμανία δίνει μάχη με τον κορονοϊό γι’ αυτό πρέπει πάση θυσία να αποφευχθούν οι απευθείας επαφές και κατά τις γιορτές. «Οι γυναίκες και οι άνδρες που υπηρετούν μακριά από την πατρίδα για να εγγυηθούν την ασφάλειά μας γνωρίζουν τι σημαίνει να έχεις περιορισμένη επαφή με τους αγαπημένους», είπε η Μέρκελ, κατά τη διάρκεια του εβδομαδιαίου της βίντεο – podcast. «Γνωρίζουν τι σημαίνει να μπορείς (να επικοινωνήσεις) μονάχα μέσω Skype, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, αντί να είσαι μαζί τους», συμπλήρωσε.

Η Γερμανία κατέγραψε περισσότερα από 31.000 νέα κρούσματα και 702 θανάτους σήμερα, σύμφωνα με το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Πρόκειται για τον διπλάσιο αριθμό των μολύνσεων από εκείνον που καταγράφηκε στις 15 Δεκεμβρίου, μία ημέρα προτού η Γερμανία εισέλθει σε ένα αυστηρό λοκντάουν, που αναμένεται να διαρκέσει έως τουλάχιστον τις 10 Ιανουαρίου.

«Αυτό που περιμένει πολλούς από εμάς τα Χριστούγεννα είναι συνηθισμένο για τους ανθρώπους σε αποστολές στο εξωτερικό», πρόσθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος, έχοντας ως φόντο ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό
Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν σε άμεση κατάπαυση του πυρός - «Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» λέει ο Ντόναλντ Τραμπ
«Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» έγραψε σε ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος για την αποκλιμάκωση της κρίσης μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν
Άνδρας σε χαλάσματα κτιρίου που καταστράφηκε από πακιστανική επίθεση στο ινδικό Κασμίρ 6